Lesje geleerd…

» Geplaatst door op 6 jun 2010 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Lesje geleerd…

Een week voor Maastrichts Mooiste kriebelt het al aardig. Normaal gesproken had ik de Megaloop in Landgraaf als voorbereiding, maar daar kon ik helaas niet heengaan. Gelukkig was vrijdagavond een alternatief: de 10 Km Pepijnloop in Echt. Ik hoorde dat het parcours zo vlak als een pannenkoek was dus stiekem had ik wel mijn pr van 37:23 in mijn achterhoofd. De temperatuur bleef oplopen de afgelopen dagen dus het was even afwachten of het niet te warm zou worden vrijdagavond…

Het was behoorlijk warm. De voorbereiding was tevens behoorlijk gestrest. Snel nog wat gegeten, Dennis opgehaald en pas een kwartier voor de start gereed om wat te ontspannen. Daar trof ik ook nog Jogger Jo, Max Bemelmans en Raoul Sproncken.

We vertrokken redelijk hard. Ik liep met o.a. Raoul en de eerste 5 km gingen in 18:44. Daarna ging het mis. Ik voelde het avondeten opkomen en mijn maag leek met de seconde zwaarder te worden. Ik moest Raoul laten gaan en een rustiger tempo zoeken. Ook de hooikoorts zorgde voor een fijn gevoel in de naas en zorgde voor een hoop slijm. Ik moest me beheersen om niet het eten te laten terugkomen en het tempo zakte nog verder… De laatste ronde maar skippen?

Dat zou al helemaal erg zijn en dus probeerde ik rustig het laatste stuk uit te lopen. Ik werd her en der nog ingehaald en ik had het onderhand koud en voelde me licht in mijn hoofd. Ik zag dat een tijd onder de 40 minuten gelukkig nog mogelijk was vanwege de snelle start. Alles gelukkig nog binnen gebleven, maar wel groggy.

Na wat uitpuffen nog gezellig wat gedronken en met wat mensen gebabbeld. Ik heb een lesje geleerd wat eten betreft en zal zorgen dat dit niet zo snel meer zal gebeuren. Na de geweldige prijsuitreiking (ahum) maar richting de auto terug. Samen met Jo en Ronald Bastian hebben we nog enkele medische zaken omtrent het menselijk lichaam besproken, er kwamen interessante weetjes naar boven…

Snel vergeten dus, en op naar Maastrichts Mooiste!

WedstrijdPepijnloop
Datum04-06-2010
Afstand10,00
Uitslag00:39:41
Km/u15,12
/Km3:58
Deelnemers190
Plaats29
Categorie17