Let the sun shine

» Geplaatst door op 7 apr 2013 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Let the sun shine

Parelloop 2013

Volgens mij ben ik nog nooit zo onzeker geweest over het finishen van een wedstrijd. Na de val maandag bij de Rusmanloop was het een week van pijntjes. Een kort rondje loslopen dinsdag liep uit op naar huis strompelen met een pijnlijke knie. Ik besloot de benen tot zondag stil te houden en dan te kijken of er nog te rennen viel in Brunssum.

Wederom liep ik mee in het team van Universiteit Maastricht, dit keer bij de 5 Km. Het inlopen beperkte ik tot een paar 100 meters. Als mijn blessure weer terug was dan wilde ik dat moment zo lang mogelijk uitstellen. Ik zag mezelf inmiddels al joggend een laatste kilometer rennen… Gelukkig had ik een goede plek redelijk vooraan bij de start, gezien het erg druk was. Om 11.15 klonk het startschot, in een stralende zon. Het lijkt nu echt af en toe lente te zijn.

Ik zag een groepje met o.a. Stefan, Evelien en Luc weggaan maar ik liet ze lopen. Vandaag geen risico’s… De eerste kilometer ging nog in 3.30 maar daarna schakelde ik een paar tandjes terug. 2 keer 3:45 was het gevolg, met de angst dat er elk moment een zeurend pijntje zou komen. Een stuk achter mij zag ik Kaj en Renée lopen, maar dat gat zouden ze niet meer dicht krijgen. Ik voelde me inmiddels prima en het leek erop dat er vandaag geen gekke dingen zouden gebeuren. De versnelling kon er weer op voor de laatste 1,5 Km en uiteindelijk kwam ik na 18:25 binnen.

Hier en daar zitten nog wat pijntjes, en ook de knie zeurt weer wat meer, maar gelukkig geen man overboord (in ieder geval niet voor 20 minuten…).

Muziek: Peter Fox – Ich Steine, Du Steine

WedstrijdParelloop
Datum07-04-2013
Afstand5,00
Uitslag00:18:25
Km/u16,29
/Km3:41
Deelnemers612
Plaats12
Categorie11