Luxemburgs avontuur

» Geplaatst door op 21 mei 2012 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Luxemburgs avontuur

Ing-europe marathon Luxembourg

Vorig jaar besloot ik dat 2012 maar weer een marathon jaar moest zijn. In september 2010 liep ik mijn eerste in Meerssen. Toen was het aftasten en merkte ik dat het veel sneller kon. Ik vond Luxemburg wel een mooie tweede. Ook een uitdagend parcours en schijnbaar een goede sfeer en organisatie.

In de aanloop zat het niet helemaal mee. In januari en februari moest ik wat weken laten liggen in mijn training. Ik besloot mijn oorspronkelijke plan van 3 uur te wijzigen in 3:10 en ik vroeg Uros trainer Luc van Es om een schema te maken voor de resterende weken. Dat ging allemaal goed, ik voelde me prima en had er weer geloof in!

Ing-europe marathon Luxembourg 3:10 dus. Dat zou bijna 10 minuten sneller zijn dan Meerssen. De start was in het zakencentrum bovenin de stad, de eerste 30 Km zouden voornamelijk bergaf zijn, om daarna weer omhoog te klimmen naar de finish. Daarom had ik ook geen vlak schema in gedachte maar zou ik vertrekken met 4:18 per Km (2:09 op 30Km) zodat ik voor de laatste 12 Km bergop nog ruim een uur had.

Ik was al vroeg in de middag daar met moeder, vriendin en broer om mijn startnummer op te halen en de finish/start te verkennen. Het was best warm en het werd ook steeds drukker. Om 19:00 klonk dan eindelijk het startschot! Het was erg druk omdat alle mensen van de halve marathon en de team-run ook meeliepen, maar op de brede wegen was het goed te doen.

Ik probeerde zo relaxed mogelijk te lopen en niet te denken aan wat komen ging. Genietend van de uitzichten en de sfeer vlogen de eerste stukken voorbij. Het ging inderdaad vaak lekker bergaf, het tempo was makkelijk te houden. We kwamen al meer in het centrum bij het park en daar was het dan ook een stuk drukker. Hier kon de aanhang mij dan ook een paar keer voorbij zien komen. Na 15 Km werden we eindelijk van de halve marathon gescheiden en was het opeens een stuk rustiger, ieder voor zich dus.

Inmiddels had ik een redelijk verschil met mijn GPS en de bordjes langs de kant. Ik besloot de middenweg te kiezen, gezien het toch maar om luttele seconden ging. Halverwege zat ik op 1:31, goed op schema dus! Ik voelde me super en had nergens last van. Inmiddels was het keihard gaan regenen, maar dat was wel lekker. Uiteindelijk trok dat na een half uur weer weg.
Ik haalde steeds weer lopers in, niemand had mijn tempo. We vlogen het dal in en kwamen bij het water. Op 2:09 kwam ik inderdaad bij het 30 Km punt. De laatste gel ging erin en ik knabbelde aan het magic maggi blokje (gouden tip van Jogger Jo). Ik voelde me nog steeds goed en haalde steeds meer lopers in. Nu zou het zware werk beginnen!

Dat bleek wel mee te vallen. Het ging omhoog, maar geleidelijk. Ik kon het tempo behouden en ik zag het goed in. Nu kwam wel een lastig stuk door het centrum. Heel veel krappe bochten en wat kasseien maakte het even wat zwaarder. De grote weg richting finish kwam gewenst. De kilometertijden kwamen slechts 3 keer boven de 4:40. Ik ging dus dik onder de beoogde tijd lopen! Het was even doorbijten in de wind, maar daar kwam dan eindelijk de Luxexpo in zicht.

Ing-europe marathon Luxembourg - finishDe entree was schitterend in de hal met muziek en lichtshow. Het klokkie wees 3:05:32 aan!!

Al met al een zeer geslaagde 2e marathon. Ik had nergens last van, het plan ging perfect. Een tijd onder de 3 uur op een geschikt parcours zit er zeker in. Wellicht dat ik dat dit jaar in Eindhoven al ga proberen.

Muziek: Foo Fighters – On The Mend

 

WedstrijdLuxembourg Marathon
Datum19-05-2012
Afstand42,20
Uitslag03:05:32
Km/u13,65
/Km4:24
Deelnemers1029
Plaats31
Categorie9

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Eindho.. uh Amsterdam marathon! « Franksoeters.nl - [...] de perfecte race in Luxemburg eerder dit jaar rook ik de 3 uur grens en wilde ik de lijn…