Maasrun, thuiswedstrijd

» Geplaatst door op 26 sep 2023 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Maasrun, thuiswedstrijd

Het is alweer tien jaar geleden dat ik de Maasrun liep, toen zelfs een PR op de 5 Km. Dat is vandaag de dag totaal niet aan de orde, maar ik wil kijken of ik wat vooruitgang boek op de 10.

Inmiddels is Lanaken een thuiswedstrijd, dus ik ga lekker op de fiets naar het centrum. Ik vraag me af waarom het eigenlijk Maasrun heet, aangezien we alleen langs het Kanaal Briegden – Neerharen rennen. De naam Maasrun kan beter horen bij een andere loop, die bepaald niet de mooiste is maar wel langs de Maas loopt.

De omstandigheden zijn een stuk beter dan in Catsop, dus ik wil er een hapje van afhalen. Het lijkt wel weer 2009 waar ik steeds wat dichter bij (en onder) de 40 minuten probeerde te kruipen. Zo ver is het nog niet, ik wil op 4:15 per kilometer vertrekken.

Rustig vertrekken dus, al snel trekt het veld zich uiteen. Ik loop veel met Marc Hiemeleers, die een strak tempo loopt. De eerste stukken gaan exact volgens plan, maar rondom Pietersheim heb ik wat moeite met alle krappe bochtjes. Bij de Waterburcht staat toepasselijk de Waterpost en daarna vervolgen we onze weg weer langs het kanaal.

Langs het kanaal hebben we wind tegen en bij sommigen zakt het tempo toch wat. Al snel loop ik alleen verder, maar voordat we Lanaken ingaan sluit Marc met nog iemand weer aan. Ik heb moeite om aan te pikken maar probeer er toch bij te blijven. We passeren de Markt maar er moet nog een rondje van zo’n 3 kilometer gelopen worden.

Ik merk dat de rest bergaf en in bochtjes toch wat afremt, terwijl ik het momentum wil behouden. Ik doe dan ook gelijk een versnelling, al hoop ik even later alweer dat het niet te vroeg is. Gelukkig kan ik het tempo wat hoger houden en finish ik uiteindelijk in 42:52. Nog niet waar het moet zijn, maar toch alweer 2 minuten eraf.

Muziek: Paolo Conte – La giarrettiera rosa

WedstrijdMaasrun
Datum24-09-2023
Afstand10,00
Uitslag00:42:52
Km/u14,00
/Km4:17
Deelnemers195
Plaats37
Categorie31