Maastrichts Duurste

» Geplaatst door op 14 jun 2011 in Hardlopen | 1 reactie

Mijn schenen vonden de Geuldalloop niet zo leuk. De lichte blessure die ik had was nu ook zonder te lopen goed te voelen en dus besloot ik het even rustig aan te doen. Ik heb twee weken niets gedaan (geen pretje nee) en daarna ben ik weer langzaam begonnen met rondjes van +-5 km. Het voelde in ieder geval alweer een stuk beter en later ook pijnvrij. Ik besloot dan ook om toch aan de 5 Km van Maastrichts Mooiste / duurste mee te doen om eens te kijken hoe het ging.

Na de geringe trainingsweken had ik niet al te hoge verwachtingen maar zo rond de 18:30 was wellicht mogelijk. De eerste Km ging nog in lekker tempo maar ik voelde gelijk al dat het geen pretje zou worden. De tweede Km ging gelijk al 14 seconden langzamer. Ik haalde Niki bij die op de 1e plek liep bij de dames. We liepen door het park en het tempo bleef nu ongeveer gelijk. Het voelde niet makkelijk, de benen hadden totaal geen inhoud en kracht meer.

Bij de drankpost stond helaas niemand om aan te geven maar water kon ik wel gebruiken. Ik griste het van de tafel maar moest een paar meter prijsgeven op Niki. Op de serie kinderkopjes van Vijf Koppen – Helpoort – OLV plein ging ik helemaal stuk. Ik kon nog net 15 per uur halen maar er moest nog 1,5 Km gedaan worden… Ik werd nu ook ingehaald.

Wederom kasseien bij Achter de Molens, Looiersstraat en het klimmetje richting Ezelmarkt. Ik bedacht me dat het op de 10 Km waarschijnlijk Venloop taferelen waren geweest. Gelukkig maar 5 vandaag. Laten vallen op de Lenculenstraat en daarna over het Vrijthof richting Markt waar ik na 18:44 binnenkwam (op een ietwat te kort parcours?).

Achteraf ben ik tevreden als ik naar de omstandigheden kijk. Ik baalde wel dat ik niet aan de 15 kon meedoen, maar ach, dat komt volgend jaar wel weer. De blessure is achteraf wel nog te voelen en dus doe ik het de komende weken nog rustig aan om dan toe te werken naar een goed najaar.

Muziek: Foo Fighters – Breakout

WedstrijdMaastrichts Mooiste
Datum12-06-2011
Afstand5,00
Uitslag00:18:44
Km/u16,01
/Km3:45
Deelnemers969
Plaats29
Categorie15

1 reactie

  1. Good bezig Frank