Maastrichts ‘mooiste’

» Geplaatst door op 11 jun 2012 in Hardlopen | 2 reacties

Maastrichts mooiste 2012

De goede herinneringen aan de marathon dwalen nog steeds door het hoofd. Het herstel is tot nu toe perfect gegaan en lijkt in orde. Vooraf was er nog twijfel of ik deelname aan Maastrichts mooiste zou redden, maar een week vooraf besloot ik na enkele trainingen dat ik ging meedoen.

Ik ging al vroeg richting Markt om nog wat te kijken bij de 5 en 10 kilometer. Het werd steeds warmer en ik vroeg me af of het niet beter was om weer de 15 Km om 10 uur te laten starten, zoals na de warme editie van 2006 gebeurde. Bij het inlopen zocht ik dan ook vooral de schaduw op. Ik dacht aan een tijd onder de 58 minuten.

Om 12 uur vertrokken we dan weer als vanouds de Wilhelminabrug over. We vormden een groepje met o.a. Erik Haakma en Urosianen Jorn Lempers en Luuk Siemes. Ik had het al snel erg warm en in het Jekerdalpark had ik moeite om bij de groep te blijven. De benen voelde goed, maar toch leek het alsof het gewoon niet harder ging. Wellicht toch de kenmerken na al die marathon training? Ik liet de groep even lopen.

Aangekomen bij de beklimmingen verwachtte ik dat er wel wat posities geschoven werd. Al snel had ik de meeste van de groep weer te pakken, alleen Jorn bleef me voor. Ook Jogger Jo kwam nu erg snel dichtbij uit de groep daarvoor. In de tweede klim zat ik dan ook bij hem achterop, Jorn liep nog een stuk daarvoor. Jo kennende was hij op het vlakke alweer snel weg en denderde hij ook weer over Jorn heen, die nu voor me zat en heel lang voor me zou blijven.

De tijd op 10 kilometer was niet denderend maar in het laatste gedeelte valt bergaf veel goed te maken. We liepen nu weer het Jekerdal in en via Sint Pieter weer naar het centrum. Nog altijd kon ik niet echt de grote plaat erop zetten, het voelde goed maar het ging gewoon niet harder. Op het Vrijthof kwam ik wel erg dichtbij Jorn en ik probeerde toch nog een keer te versnellen. Het verschil werd akelig klein maar hij rook onraad en bleef me net voor.

Na 59:14 kwam ik binnen. Helaas is het parcours een stuk te lang zo lijkt het (waar het vorig jaar een stuk te kort was), goed om te weten want de 58 minuten waren waarschijnlijk wel gehaald op 15 Km 🙂

Muziek: Pink Floyd – Sheep

WedstrijdMaastrichts Mooiste
Datum10-06-2012
Afstand15,00
Uitslag00:59:14
Km/u15,19
/Km3:57
Deelnemers1313
Plaats26
Categorie10

2 reacties

  1. Goed gelopen Frank.
    Met nog een weekje extra herstel na de marathon had je kunnen profiteren van je supercompensatie.
    Mogelijk had je dan echt kortbij gelopen.

    Veer Zien Us

  2. Thnx Jo, inderdaad, ik had er dan ook verder geen verwachtingen van. Hoofddoel was Luxemburg 🙂