Maastrichts …

» Geplaatst door op 14 jun 2018 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Maastrichts …

Elk jaar vraag ik me af of ik nog wel moet meedoen. Altijd is er wel wat bij Maastrichts ‘Mooiste’, ze leren het nooit.

Het parcours van de 10 mijl is drastisch veranderd, bepaald niet positief. Tel daarbij op dat de langste afstand weer pas om 14:15 van start gaat op een warme dag, en na-inschrijving maar liefst 21,50 kost. Door een vrijwilligersactie krijg ik een startnummer en die gebruik ik dan ook voor de 10 kilometer.

‘Vroeger’ toen het programma soms wel nog logisch was liep ik wel eens een dubbele afstand. Nu kijk ik naar de 5Km en probeer ik te zoeken naar bekende gezichten. Om 12:15 is het mijn beurt, samen met Jo loop ik het startvak in waar we wat awhoore.

We starten vooraan, wat geen overbodige luxe is gezien het rare, smalle en gevaarlijke stuk op de Kesselskade. Ik kijk of ik met Jo kan lopen, maar die spaart zijn krachten voor de 10 mijl. Richting de haven van Sint Pieter voel ik dat de benen niet top zijn. Zwaar, geen energie. Ik spaar wat krachten voor de klim.

De slingerende weg omhoog naar Slavante ligt me wel, ook de Zonneberg gaat er wel in. Ik weet dat het hierna lang bergaf gaat dus daar is tijd genoeg om te herstellen. De grote plaat kan er echter niet op, ik heb het warm en de benen zijn nog steeds futloos.

Gelukkig is het parcours veel te kort, waardoor ik nog ruim onder de 40 uitkom. Volgend jaar maar weer eens kijken of ik weer kom.

WedstrijdMaastrichts Mooiste
Datum10-06-2018
Afstand10,00
Uitslag00:39:02
Km/u15,37
/Km3:54
Deelnemers1182
Plaats19
Categorie8