Men neme een modderbad

» Geplaatst door op 24 jan 2011 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Men neme een modderbad

In het kleedlokaal was het al goed te zijn bij de mensen die al gelopen hadden. De hoeveelheid modder zou niet gering worden. Dennis, Max en ik liepen een klein rondje warm en de grond in het bos lag er redelijk goed bij. De stukjes gras naast de baan waren echter flinke diepe modder. De sintelbaan zelf was ook een grote plas met water. Waar ik vorig jaar nog op normale schoenen liep had ik dit keer gelukkig weer de trailschoenen bij me.

Deze wedstrijd dient tevens als LK cross en er waren dan ook een hoop snelle mannen aanwezig. Na het startschot liep het groene Uros shirt van Remko Rinia als lokaas voor me. Ik besloot om me achter hem te scharen maar we gingen vrij hard van start. Ik besloot het iets rustiger te doen en even later zakte Remko ook weer iets terug waardoor ik weer kon aanpikken. Dennis liep een klein stukje achter me.

In de volgende rondes ging het vrij lekker en we liepen meestal met z’n 3en of 4en, o.a. ook met René van Uum. Het stuk gras aan het einde van het rondje (dat we 4x moesten belopen) was inderdaad het zwaarst. Zelfs met deze schoenen was het glibberen en je schoenen los ‘trekken’ uit de drab. In de derde ronde haalde ik Remko hier in en sloeg ik een gaatje. Ik zag dat René ditzelfde deed en samen gingen we de laatste ronde in. Ik wist dat ik op het pittige klimmetje sterker was en daar sloeg ik dan ook een flink gat.

Op het gras zag ik dat het gat met Remko groter was geworden, hij liep nu bij Dennis. René kon me niet meer terughalen en ik kwam als 29e binnen in 37:36. Daarna was het de benen en schoenen weer zichtbaar maken in de douche, die behoorlijk wat modder door het gootje heeft zien gaan…

Muziek: Michael Burns – The Ambience

WedstrijdAbdijcross
Datum23-01-2011
Afstand9,50
Uitslag00:37:36
Km/u15,16
/Km3:57
Deelnemers91
Plaats29
Categorie21