Met een goed humeur het jaar uit

» Geplaatst door op 2 jan 2012 in Hardlopen | 2 reacties

Net als vorig jaar wilde ik het jaar afsluiten in Aken bij de Sylvesterlauf. Dit jaar gelukkig geen ijs, sneeuw en kou maar wat fiezelregen en een aangename temperatuur. Wederom was de Maastrichtse delegatie met Dennis en Jules aanwezig.

Het was weer dringen aan de start, maar ik stond dit keer wel iets meer naar voren. Daar trof ik ook nog wat STB’ers. Na de start was ik na wat dringen goed weg en sloot ik aan bij een hele grote groep, waar ik ook Erik Haakma voorin zag lopen. Het begin ging snel maar het voelde goed.

De grote groep viel uiteen en ik verloor de aansluiting, maar daarna viel alles uit elkaar en kon ik aanpikken bij Erik. We haalden inmiddels ook de achterkant van het veld in maar gelukkig bleven de mensen redelijk aan de kant lopen, mede door aanwijzingen van de organisatie.

Op de tanden bijtenDe rondes, die eigenlijk een lang stuk omhoog en een lang stuk omlaag hebben, vlogen voorbij en het liep lekker. Bergop voelde ik mij sterk en liet ik ook mijn medelopers achter. Volgens mijn klokkie stormde ik af op een hele goede tijd, maar ik wist dat ik hier vorig jaar slechte GPS ontvangst had. Het 10Km piepje klonk echter alweer al 400 meter voor de finish, het parcours is toch echt een stuk te lang zo lijkt het…

Met een mooie tijd van 37:37 kwam ik binnen. Ik voelde me eindelijk weer eens fit en uitgerust. Een mooie afsluiter van het jaar.

Natuurlijk wens ik iedereen een gelukkig en sportief 2012!

2011 was voor mij vooral een jaar van verbetering op de halve marathon. De eerste in Posterholt was meteen raak (1:21:50), helaas mislukte het kunstje in Venlo. Halverwege het jaar had ik last van mijn scheenbenen waardoor het niet echt wilde vlotten en ik een lange pauze moest nemen. Gelukkig heb ik in het najaar weer de draad opgepakt en komen de goede tijden er weer aan.

Doelen voor 2012: Marathon Luxeumburg! Als het kan een flinke aanscherping van mijn Meerssen pr (3:19) zo dicht mogelijk tegen de 3 uur.

Enkele statistieken van 2011:

  • Totaal wedstrijdkilometers: 244.5 (t.o.v. 318.6 in 2010)
  • Gemiddelde: 15.4 km/u | 3.54 min/km (t.o.v. 14.55 | 4.07 in 2010)
  • Snelste wedstrijd: Slotetappe Batavierenrace (7.1km | 25:38 | 16.62 km/u | 3:37/km)
  • Langzaamste wedstrijd: Mescherbergloop (15 km | 1:03:08 | 14.26 km/u | 4:13/km)

Muziek: Jorge Aragão – Ave Maria

WedstrijdSylvesterlauf
Datum31-12-2011
Afstand10,00
Uitslag00:37:37
Km/u15,95
/Km3:46
Deelnemers916
Plaats29
Categorie17

2 reacties

  1. prima gelopen. je was voor mij niet te houden.
    we zien ons ongetwijfeld dit jaar weer bij wedstrijden

  2. Thnx. Achja, stuivertje wisselen he, ik heb je de afgelopen maanden vaak genoeg net moeten laten lopen 😉 Maar we hebben al lange stukken in dezelfde groep gelopen volgens mij.

    Posterholt ook van de partij?