Met vallen en opstaan

» Geplaatst door op 1 apr 2013 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Met vallen en opstaan

Rusmanloop 2013

2e paasdag is al jaar en dag synoniem aan de Rusmanloop. Ook dit jaar ging ik richting Oirsbeek, alleen dan voor de 5,5 Km. Gewoon om lekker te lopen en als voorbereiding op de Parelloop.

De weer-app gaf als advies voor trimmen: Het is kouder dan u prettig vindt. Het zonnetje scheen echter wel, en met die kou viel het echt wel mee. Uros was weer in grote getale aanwezig en de sfeer was gemoedelijk. Met de knie gaat het steeds beter, de trainingen worden alweer wat langer. De tien mijl leek me nog wat veel van het goede. Daarom stond ik dus achter de snelle mannen aan de start voor de 5,5.

Na enig geklooi met het geweer klonk dan toch het startschot, weg waren we. Na 50 meter viel echter een man naast me. Hij verloor zijn evenwicht en ging languit voor mij. Ik kon geen kant op en ja, daar vloog ik over hem heen. We stonden allebei vrij snel weer op de benen, maar het deed pijn. Blijkbaar hadden mijn knieën, linkerheup en arm de klap opgevangen. Ik dribbelde rustig verder en liet de rest me inhalen. Ik voelde mijn rechterknie (dé knie ja) wat pijntjes hebben, maar het trok een beetje weg. Stoppen of…?

Toch maar even het klimmetje meepakken en dan kijken hoe het gaat. Ik haalde snel weer veel mensen in en de pijn werd minder aanwezig. Boven ging de grote plaat erop, adrenaline gierde door het lichaam. Al snel zag ik Coen, en een stuk daarvoor Gerben, weer lopen. Halverwege was het gat een stuk kleiner geworden en zat ik in een goede flow. Ik passeerde de eerste dames en voor me liep Coen nu. Met nog een dikke kilometer passeerde ik hem en liepen we richting de kerk.

Helaas mogen we op het kerkplein nog een extra blokje om lopen, waar de wind flink tegen stond. Gerben kon ik helaas niet meer bijhalen. Na 21 minuten kwam ik als 13e binnen.

Na wat rust begonnen de knieën alweer te trekken en wat stijf te worden. Enkele schaafwonden en blauwe plekken zijn het resultaat. Er zitten nog wat pijntjes bij, maar hopelijk zijn die kort van duur. Zondag in Brunssum de kans om het recht te zetten. Daarna kan ik hopelijk weer wat naar de langere afstanden werken, met vallen en opstaan…

Muziek: Blo Ya Top – Desert Wind

 

WedstrijdRusmanloop
Datum01-04-2013
Afstand5,50
Uitslag00:21:01
Km/u15,70
/Km3:49
Deelnemers176
Plaats13
Categorie8