Missie geslaagd!

» Geplaatst door op 17 jan 2011 in Hardlopen | 1 reactie

Het voornaamste doel van 2011 was toch wel om de halve marathon boven de 15 per uur te lopen. Eigenlijk wist ik dat het een makkie moest worden, maar het moet toch nog even gedaan worden… Het pr staat nog op 1.26.39 van Visé. De Annendaalloop is in 2011 de eerste mogelijkheid en die wilde ik dan ook met beide handen grijpen. Het parcours is nagenoeg vlak en het weer bleek ideaal te zijn. Samen met Jogger Jo, Dennis en Bassie gingen we lekker vroeg al op weg.

De laatste dagen hebben verschillende schema’s mijn hoofd gepasseerd, met de gedachte welke het slimst zou zijn en wat ik überhaupt zou trekken. Jo sprak al over <1.20 maar dat leek mij toch niet zo’n goed idee. Ik mikte tussen de 3.50-3.55 per Km (1.20.53-1.22.38) wat dus ruim onder de beoogde 1.24.24 zou zijn. Het zit denk ik puur tussen de oren omdat ik nog nooit zo hard op de halve ben weggegaan, maar ik had er vertrouwen in.

Na de start werd al snel het veld uiteen gerekt. Ik probeerde een groepje te vinden maar steeds bleek dat ik toch iets harder wilde. Het werd dus een lange solo met hier en daar mensen oppeuzelen… Na 3 Km liep de weg iets omhoog met wat wind op de kop. Het was even doorbijten en het tempo zakte een klein beetje. Dit kon in de 2e ronde nog wel eens een zware worden. Daarna kwam er echter een onverhard pad wat weer omlaag ging waardoor het tempo weer erin zat. Wil Goessens (waarmee ik vorige week ook een tijdje mee heb gelopen) kwam in zicht en langzaam kwam ik dichterbij. Na een klein stukje bij hem te hebben gelopen besloot ik om richting de 10Km er weer zelf aan te trekken.

Halverwege kwam ik door in 40:48, prima op schema dus! Ik hoorde de speaker roepen dat de man een klein stukje voor me Fons de Bie was. Ik zat al snel bij hem en ik hoopte dat we het stukje bergop samen konden doen. Helaas lag mijn tempo hoger en was ik weer op mezelf aangewezen. Degene daarvoor was namelijk echt ver weg. Het was inderdaad weer doorbijten bergop maar de schade bleef beperkt. Bovenaan was het nog maar 5 Km en kon de ‘eindsprint’ beginnen. Wat had ik nog over?

Het onverharde pad was weer even lekker bijkomen en nu zag ik ook dat degene voor me toch wel snel dichtbij kwam. Op de 18e Km kon ik hem toch nog passeren en zijn tempo lag inderdaad een stuk lager. Ik versnelde nog wat omdat ik zag dat de 1:22 voor het oprapen lag. Ik kwam dan ook very happy binnen in 1.21.50 😀 (4.49 van het pr af!). Mijn voornaamste voornemen van 2011 is dus met gemak al gehaald, en wellicht moet ik maar naar de 1.20 gaan toewerken. Eerst maar eens genieten van deze 😀

Muziek: Coldplay – Postcards from far away

WedstrijdAnnendaalloop
Datum16-01-2011
Afstand21,10
Uitslag01:21:50
Km/u15,47
/Km3:53
Deelnemers132
Plaats14
Categorie9

1 reactie

  1. Alweer compliminte.
    Noe noch twie minutsjes dao vaanaof.
    Dich hubs den tied um get aon dee tied te doen.