Nachttrailen bij Terhills

» Geplaatst door op 10 dec 2017 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Nachttrailen bij Terhills

Ondanks mijn belabberde status leek het me leuk om op mijn verjaardag de 1e Terhills night trail te lopen.

Ik had me met Monica ingeschreven, maar na de test vorige week bij de Kapellerbosloop zag ik de bui al hangen. Bij een testloopje tussendoor was ik na 5 Km al leeg en mijn kuiten voelen nog pijnlijk. Deze ‘nacht’ (start om 18:30) staat in het teken van genieten, op het gemak, nieuwe ervaringen en plezier!

Ik moet me haasten na het werk en ben daarin niet de enige. Iedereen is vrij laat, wellicht is een uurtje later handiger voor de volgende editie. Het is ijskoud als ik me omkleed, mijn handen en voeten verliezen langzaam het gevoel. Ik doe alles aan wat ik bij me heb, brrr! Monica is net op tijd en moet zonder handschoenen overleven. Gelukkig doen onze nieuwe lampjes het wel.

Bij de Batavierenrace heb ik al vaak in de echte nacht gelopen, maar in stedelijke omgevingen op asfaltwegen. Dit wordt toch echt andere koek. De sfeer is gemoedelijk en na de wat verlate start vertrekken we op het gemak. Ik ren het eerste stuk met Monica mee. De grote groep moet zich nog uitspreiden over de smalle paadjes, het gaat nog niet al te snel.

Na een dikke kilometer raak ik Monica kwijt en probeer ik een groepje te vinden. Het lopen in een stikdonker bos is een aparte ervaring. Ik weet dat deze omgeving erg mooi is, maar veel zien we er niet van helaas. Kilometers lang loop ik met iemand anders, voor en achter ons niemand te zien. Opeens gaat het steil omhoog. We rennen met kleine stapjes door, maar als we de lampjes zien van mensen voor ons zien we pas hoe hoog en lang deze klim is! Toch maar wandelen…

Bekaf kom ik boven, de kuiten staan inmiddels te schreeuwen. Het uitzicht is fantastisch, al zien we alleen maar lampjes en vage contouren. We duiken gelijk een donker gat in omlaag, om meteen daarna weer erg steil omhoog te gaan. Wat een verrassingen allemaal…

Na weer een steile afdaling loop ik inmiddels in een klein groepje. Ik leer dat een geel reflecterend hesje toch niet zo’n goed idee is, ik verblind mezelf door de persoon voor me. Als ik achter me kijk is het een schitterend gezicht van lampjes op de puntige berg. Bij de verzorgingspost neem ik een stuk sinaasappel en ik loop alleen verder.

We mogen nog een keer zeer steil omhoog, maar onderling zien we de lol ervan in. Boven aangekomen sluiten groepjes van de korte afstand aan, maar in de lange afdaling trekt het veld weer uiteen. Na een lang recht stuk is het feestje na 1:19 over. Een mooie ervaring rijker! Monica volgt niet veel later, zodat we nog de flesjes Belgisch bier kunnen laten klinken.

Muziek: Photay – Inharmonious Slog

WedstrijdTerhills Night Trail
Datum08-12-2017
Afstand14,00
Uitslag01:19:58
Km/u10,50
/Km5:43
Deelnemers200
Plaats38
Categorie0