Natte en gladde Ridderronde

» Geplaatst door op 8 aug 2014 in Fietsen | Reacties uitgeschakeld voor Natte en gladde Ridderronde

Begin augustus, Ridderronde tijd! Voor mij hopelijk de laatste mogelijkheid om aan de studentenrace mee te doen. Het zou een natte en glibberige bedoeling worden…

Vroeg in de middag begon het te regenen en het leek niet op te houden. Ik fiets normaal bijna nooit in de regen dus veel ervaring in die situatie heb ik niet, laat staan op de verraderlijke¬†steentjes van Maastricht. Ik trof Robin die in hetzelfde schuitje zat en we plaatsten ons ergens achterin bij de start. Al voor de start waren al twee renners onderuit gegaan…

In de eerste ronde was het al raak, op het OLV plein gingen er al een paar de hekken in. Direct weer op de Kesselskade… Nee, dit ging hem niet worden vandaag. Ik deed het op mijn gemak achterin en liet de rest gaan, geen risico’s. Er waren nu volgens mij her en der groepjes op het parcours wat het totaal geen behouden en gecontroleerde koers meer maakte.

Robin koos al snel eieren voor zijn geld en zag ik langs de kant staan. Ik merkte dat doortrekken op de rechte stukken toch wel goed kon, maar de bochten moesten echt voorzichtig genomen worden. Gedubbelden moesten gelijk de wedstrijd verlaten en na 20 minuten was het mijn beurt. Niet lang daarna werden de laatste rondjes aangekondigd, een ingekorte wedstrijd dus.

Met slecht weer is het helaas op dit parcours echt opletten geblazen. Ik ben in ieder geval blij dat ik niet onderuit ben gegaan, gezien er in september nog zo’n 1400 Km staan te wachten…

Muziek: Fink – Pilgrim