Nieuw begin bij de Enci Bergloop

» Geplaatst door op 2 nov 2014 in Hardlopen | 1 reactie

Enci bergloop 2014

Het was alweer 4,5 maand geleden dat ik een wedstrijd liep. De herstel en fietspauze heeft lang genoeg geduurd en de trainingen worden weer wat opgebouwd. Tijd om te testen!

Er waren geen redenen om niet mee te doen aan de ENCI bergloop. Uitzonderlijk goed weer voor november en eindelijk eens niet samen met het jaarlijkse Rowwen Hèze weekendje. Om geen risico te lopen koos ik voor de korte cross. De lange adem moet nog worden opgebouwd…

1 rondje dus, helaas maar 1 keer over dé klim. De klim gaat goed hoewel ik soms even moet wachten voordat ik mensen kan passeren. Boven zit ik vlak achter Raoul, aan wie ik vlak voor de start gekscherend heb toegezegd dat ik hem pas laat zou inhalen. We lopen in een klein groepje richting het bos.

De trap is in het parcours opgenomen als leuke afwisseling. De benen lopen even goed vol maar de trap is kort en daarna volgt er een afdaling waarin hersteld kan worden. Op het grasveld komt de wind stevig opzetten, geen fijn stukje. Nu komen we weer op het ‘oude’ parcours waar een klimmetje volgt.

Ik merk dat ik meer over heb dan de rest, goed moment om de groep Raoul vaarwel te zeggen. Boven heb ik al een groot gat en is het alleen nog maar lang afdalen. Het uitzicht over het Poppelmondedal is schitterend in dit weer, genieten! Na 18:36 ben ik binnen, niet geheel ontevreden.

Komende maanden de inhoud en snelheid weer op peil krijgen, en dan wat plannen maken voor 2015…

Muziek: Steven Wilson – The Raven That Refused To Sing

WedstrijdEnci Bergloop
Datum02-11-2014
Afstand4,50
Uitslag00:18:36
Km/u14,52
/Km4:08
Deelnemers123
Plaats10
Categorie9

1 reactie

  1. Volgende keer laat ik me niet meer als haas/sprinkplank gebruiken :-). Gewoon voor me starten en finishen 🙂