Nieuw PR 15 Km

» Geplaatst door op 20 apr 2010 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuw PR 15 Km

Eindelijk een keer de Upstairsloop lopen. De vorige edities was ik steeds verhinderd. Dit keer is het in april en ook met een andere opzet: 15 Km. Ik keek uit naar een PR, want dat stond nog op 1.02.02 bij Maastrichts Mooiste. Onder het uur moest toch wel lukken.

Het weer was schitterend en misschien wel te warm. Het maakte echter deel uit van een leuke sfeer op de Markt, waar we de 5 Km bekeken. Bij het warmlopen werd duidelijk dat het erg warm was. Ook het parcours met de Kollenberg zou een tijd onder het uur niet cadeau doen, al snel begonnen we aan een lange maar gelijkmatige klim. Het waren vooral stukken door het weiland met de nodige grindpaden en hoogteverschillen. Samen met de hitte maakte dat de omstandigheden niet echt lekker.

Dennis ging er als een speer vandoor en die liet ik dan ook snel lopen aangezien ik zelf ook al een aardig tempo liep. De benen waren zwaar van het fietsen de dag ervoor. Op 5 Km was de mond behoorlijk droog en smachtte ik naar water. Helaas was daar nog geen spoor van, en dat zou ook nog wel even duren. Ik zat in een groepje van 5, maar al snel ging ik met iemand vandoor. Pas na bijna 8 Km stonden twee kids bekertjes aan te geven. Het was zeer welkom, maar dat had natuurlijk al veel eerder  moeten komen!

We hadden al heel lang een groepje in het vizier met o.a. Belinda Westera, dat kwam nu steeds dichterbij. Nu was ook te zien dat Ellis Jacobs daar in zat maar moest passen. Ik sloeg inmiddels een gaatje met mijn compagnon en allebei zouden we Ellis inhalen. De anderen bleven helaas onbereikbaar. Ook in de 2e helft was er geen waterpost meer dus tegen het einde aan was het weer volhouden. Gelukkig was de lange klim in het begin nu de laatste afdaling richting centrum, dat maakte het wel wat gemakkelijker!

De entree op de Markt was mooi en ik kwam binnen in 59:30, een nieuw PR dus 😀 Dennis had zeer goed gelopen en kwam binnen in 57:16. Na afloop werd er flink geklaagd over de geringe watervoorziening, vooral bij dit weer. Het was dan ook niet gek dat enkelen ‘out’ zijn gegaan. Voor mij bleef het bij kapotte lippen. Een goede les voor volgend jaar dus!

Muziek: Herberg de Troost – Seizoenen

WedstrijdUpstairs Familieloop
Datum18-04-2010
Afstand15,00
Uitslag00:59:30
Km/u15,13
/Km3:58
Deelnemers242
Plaats28
Categorie0