Nieuw PR halve marathon

» Geplaatst door op 10 mei 2010 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuw PR halve marathon

Vorig jaar liep ik in Visé de 10 km, wat geen 10 km bleek te zijn. Dit jaar was het tijd voor de halve marathon.  De voorbereiding was alles behalve ideaal. Zaterdag de hele middag met Segura! rondgelopen in Roermond, wat hier en daar wat pijntjes in de benen opleverde. Na een concert van Stevie Ann lag ik om half 12 doodmoe eindelijk in bed.

Toen ik wakker werd had ik dan ook de neiging om te blijven liggen, ik zou toch alleen naar Visé gaan. Ik had er echter lang naar uitgekeken en ik wist dat ik er spijt van zou krijgen. Dus toch maar met de slaperige kop vertrokken om later eindelijk een parkeerplek te vinden. Onderweg naar het inschrijfbureau merkte ik dat het vrij warm was. Andere omstandigheden dus dan mijn vorige twee halve marathons waar regen en wind tegenstand bood. Ik verplichtte mezelf dan ook om mijn pr van 1:28 te verbeteren.

Ik vertrok met het schema 15 km/u. Ik weet dat ik dat een uur kan volhouden, dus wellicht kon het hier ook. Zou het niet gaan dan kwam ik waarschijnlijk toch wel ruim onder mijn PR. Na het slalommen tussen de langzame mensen vooraan ging het begin lekker. De eerste 5 gingen in 20:09. Ik liep steeds nagenoeg dezelfde kilometertijd van 4 minuten en 4 of 5 seconden. Redelijk volgens plan dus, maar ik sprokkelde toch steeds meer seconden erbij. 10km ging in 40:39, het verschil met het schema ging dus al richting de minuut, maar was nog te overzien als ik kon versnellen. Ik kon helaas nooit een lekker groepje vinden dat mijn tempo liep. Gevolg was dat ik wel veel mensen kon inhalen, maar steeds alleen of op kop liep. Na 13 km kwam de route samen met die van de marathon. Een hele hoop mensen erbij dus die er soms flink doorheen zaten, maar ze waren een fijne springplank om niet in te zakken qua tempo. Respect voor deze mensen hoor! Het lijkt me geweldig, maar op dat moment moest ik er zelf niet aan denken.

Versnellen bleek helaas niet te gaan. Ook de 2e helft zat ik er steeds net een paar seconden overheen en liep het schema in de soep. Pas in de laatste kilometers kon ik sneller lopen maar dat was te laat. Desondanks hapte ik een stuk van mijn pr af, 1:26:39 🙂 Die tijd van 1:24:24 komt later nog wel een keer. Jogger Jo had weer eens onder de 3 uur de marathon gelopen en tevens zijn 10.000e wedstrijdkilometer gemaakt én 1e geworden in de categorie M60. Chapeau-jo!

Muziek: Stevie Ann – You Done Me Wrong

WedstrijdMaasmarathon
Datum09-05-2010
Afstand21,10
Uitslag01:26:39
Km/u14,61
/Km4:06
Deelnemers772
Plaats39
Categorie12