Nieuwe jaar, nieuwe kansen

» Geplaatst door op 30 jan 2019 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe jaar, nieuwe kansen

De Polar Bear trail heb ik nog nooit gedaan, net zoals enkele andere wedstrijden die ik komende weken op de planning heb staan.

Ik kies voor de 22 kilometer, in de voorbereiding naar de Heuvelland Marathon is dit een goede vergelijking. Het is fris en hier en daar ligt er nog een dun laagje sneeuw, wat deze mooie omgeving nog mooier maakt.

Ik tref Luuk en samen lopen we een kort stukje warm. Na de start knalt hij als een malle omlaag en doe ik het iets rustiger aan. Op de asfaltweg is gelukkig ruimte genoeg om positie te kiezen en al snel zit ik weer bij Luuk.

“Pas op, glad!” klinkt het als we het bos ingaan. De mannen hadden geen ongelijk, een kort stukje is linke boel met wat halve schaatsbewegingen als gevolg. Na amper 2 kilometer zullen hier al enkelen op hun gezicht gaan. De eerste steile klim komt er gelijk achteraan, Luuk haakt af.

Ik probeer zoveel mogelijk te ontspannen en niet al te diep te gaan om te sparen voor de vele klimmetjes. Van samenlopen is geen sprake, het is nu al ieder voor zich.

Wat nog volgt is een ontzettend mooi rondje met leuke klimmetjes en schitterende uitzichten. Ik voel me lekker en op dit tempo kan ik het nog wel even volhouden. Na 1:45 kom ik voldaan binnen 🙂

Muziek: Eefje de Visser – Staan

WedstrijdPolar Bear Trail
Datum20-01-2019
Afstand22,00
Uitslag01:45:54
Km/u12,46
/Km4:49
Deelnemers381
Plaats30
Categorie28