Off-day

» Geplaatst door op 7 dec 2009 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Off-day

Na een gezellige sinterklaasavond vertrok ik met Dennis en Jo richting Landgraaf voor de Kapellerbosloop. Volgens Jo een mooi parcours door het bos, waar het wel uitkijken is waar je loopt. De populariteit van deze wedstrijd is ook wel te zien aan het aantal toplopers dat aan de start verschijnt. Ik voel me goed, en het parcours lijkt me ook wel prettig. 4 rondjes van nog geen 2 km, dat wat op en neer gaat. Daar zit ook nog een vinnig klimmetje in, erg steil maar niet lang. Na een rondje als warming-up vertrekt de groep. Ik zie Dennis als een komeet vertrekken en probeer hem bij te halen. Als ik zie dat hij ook Jo voorbij snelt laat ik hem lopen, dat leek mij niet zo’n goed idee.
IMG_4471

Sfeerimpressie. Ik kom hier langs op 2:15 en 5:44

De eerste ronde gaat het goed. Het klimmetje voelt lekker aan en ik kan een paar tellen achter Jo blijven hangen, hij is een goed richtpunt. Halverwege voel ik de benen echter leegstromen. Ik wil wel, maar ze kunnen niet meer. Ik moet gaatjes laten vallen en het tempo gaat een tandje lager. Uiteindelijk kom ik als 40e binnen in 31.05. Niet echt iets waar ik op gehoopt had. Op zo’n parcours kan ik toch sneller, zie de Enci bergloop van dit jaar, maar als het erg drassig is blijkt het toch wat moeilijker te gaan. Dit was ook al het geval bij de Harry Driessen Heideloop, waar ik ook sneller had verwacht.

In ieder geval heb ik wel genoten van het parcours en de sfeer ernaast. Jo heeft een mooie 2e plek in ontvangst mogen nemen voor zijn categorie. Dennis had helaas geen prijs, ook niet bij het barpersoneel.

Tevens staat de teller van 2009 nu op 200,84 wedstrijdkilometers :D. Daar komen naar verwachting alleen nog 15 km bij van de Mescherbergloop, op 20 december.

WedstrijdKapellerbosloop
Datum06-12-2009
Afstand7,20
Uitslag00:31:05
Km/u13,90
/Km4:19
Deelnemers110
Plaats40
Categorie20