Op de blaren in Borgharen

» Geplaatst door op 18 aug 2013 in Hardlopen | 1 reactie

Haarderluip 2013 Foto: Tinus Dewaide

Na twee maanden eindelijk weer eens een wedstrijdje lopen. Sinds 2009 was ik niet meer bij de Haarderluip geweest, maar nu kwam het mij weer eens goed uit. 

Het was warm en het waaide. Ik had niet echt verwachtingen na 2 maanden wat weinig trainingsarbeid. De sfeer was zeer gezellig met vele loopvrienden aanwezig. Het zouden 4 rondjes worden door de velden en over de dijk.

De start, gelijk werd het veld uiteen getrokken. Al snel kreeg ik last van mijn broekje, dat zich omhoog nestelde bij twee blaren op het zitvlak. Fietstocht de dag van tevoren was wellicht niet het beste idee. Om de honderd meter moest ik dus mijn broekje weer omlaag trekken. Gelukkig ebde die pijn daarna weg.

De eerste ronde zat erop, maar het voelde niet goed. Ik had het warm en mijn tempo daalde enorm. Dennis haalde me in en vroeg of ik me aan het sparen was, dan weet je al hoe het zit… Ik dacht eerst dat mijn horloge kuren had, maar ik was het zelf. De grote chip had ik te laag op mijn schoen vast gemaakt, en draaide nu met de punt naar mijn tenen. Elke stap schraapte de rand over een van mijn tenen. Een klein stukje vel bleek later te zijn gescalpeerd. Ik stopte even om de chip weer recht te draaien, maar even later zocht hij zijn eigen weg weer.

Nee, dit was niet mijn beste dag. Ik probeerde onderweg mijn lippen en mond nat te houden maar alles werd al snel weer gortdroog. Gelukkig waren er dus 3 doorkomsten met water. Ik twijfelde om halverwege uit te stappen, maar het feit dat ik nog niet werd ingehaald hielp me op de been.

De derde ronde zat er bijna op en nu haalde Rene Broens me bij. Ik probeerde even te volgen maar dat had geen zin. Het tempo zakte nog meer, maar ik wou de tijden niet zien. Uitlopen!

Een rondje later zat het er eindelijk op, ik schrok een beetje van de klok die al over de 41 minuten was getikt. Dat is toch alweer 5 jaar terug… Werk aan de winkel dus in het naseizoen!

Gelukkig kon ik daarna Selina helpen bij de 5 Km. Ook zij had het erg zwaar met pijntjes en het tempo, maar liep het eveneens uit. Het kan niet elke zondag zondag zijn, ook niet op zaterdag.

Muziek: Rowwen Hèze – Langzaam

WedstrijdHaarderluip
Datum17-08-2013
Afstand10,00
Uitslag00:41:06
Km/u14,60
/Km4:07
Deelnemers113
Plaats15
Categorie5
WedstrijdHaarderluip
Datum17-08-2013
Afstand5,00
Uitslag00:33:01
Km/u9,09
/Km6:36
Deelnemers44
Plaats40
Categorie32

1 reactie

  1. Blaore op dien kloete
    Alles kump good