Op- en afdalingen

» Geplaatst door op 15 mei 2011 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Op- en afdalingen

In de reeks gezellige en kleinschalige wedstrijden was zaterdag de Geuldalloop. Het was lekker weer met wat veel wind, maar daar zouden we toch niet zoveel last van hebben op het beschutte parcours. Ik had niet zoveel verwachtingen, hoewel de tijd van vorig jaar wel te kloppen moest zijn. Vooraf tref ik Remko Rinia waarmee ik wat warm loop.

Om 17:00 klonk het startschot en tempo zat er direct goed in. Ik haal Jo al snel in en hij wenst mij succes. Hij heeft in de afgelopen 4 weken al 130 Km wedstrijd gelopen en verwacht geen potten te kunnen breken vandaag. De eerste 2 Km’s zijn makkelijk maar wat daarna komt weet ik nog maar al te goed van vorig jaar. De gevreesde Lijksweg is weer lang en zwaar maar zo vroeg in de wedstrijd nog goed te doen. Daarna blijft het constant op en neer gaan (met veel op- en afdalingen zoals een Belgische commentator ooit zei). De benen hebben het zwaar en lopen goed vol af en toe.

Een groepje vormen is moeilijk aangezien er steeds verschillen worden gemaakt. Ik loop heel even samen met Frans Schoonbrood en Vincent van Lieshout. Laatstgenoemde gaat iets te hard maar in de afdalingen ben ik te snel voor Frans. Eindelijk aangekomen op de verharde weg betekend dat het nog maar een klein stukje is terug naar de voetbalvelden. Ik kijk achterom (wat ik schijnbaar nogal vaak doe) om te kijken of het gat groot genoeg blijft met Frans. Pardoes zie ik daar Jo opdoemen. Exact hetzelfde scenario als vorig jaar…

Ik zet nog een tandje bij en ik zie dat Jo al over Frans heen dendert. Net als vorig jaar kan ik hem een paar seconden voorblijven. Hoewel het redelijk voelde was ik toch bijna 40 seconden langzamer dan vorig jaar. Blijkbaar had ik toen een erg goede dag, wat toen ook wel zo voelde. Remko loopt alweer super en eindigt als 4e.

Nu is het rustig toewerken naar Maastrichts Duurste die over 4 weken is. De Tivolilauf in Aken stond op de planning maar is nog een twijfelgeval. Heb wat lichte irritaties aan mijn scheenbenen waardoor ik het de laatste tijd al rustiger aan doe met trainen.

Muziek: Iron Maiden – Run to the hills

WedstrijdGeuldalloop
Datum14-05-2011
Afstand10,80
Uitslag00:43:49
Km/u14,79
/Km4:03
Deelnemers97
Plaats15
Categorie5