Op en neer crossen

» Geplaatst door op 7 dec 2015 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Op en neer crossen

Mijn benen liggen nog ergens in Cyprus, maar toch kan ik het niet laten om het ‘normale’ leven weer op te pikken en de Kapellerbosloop te doen.

Ik heb deze 4 keer gelopen met wisselende resultaten. Vandaag ging het mij absoluut niet om de tijd maar om te kijken hoe een en ander aanvoelde. Tijdens het warmlopen waren er namelijk wat pijntjes in het linkerscheenbeen. Er stonden een hoop snelle mensen aan de start waaronder een hoop triatleten. Mooi om te zien dat deze relatief kleine wedstrijd leeft.

Na de start kies ik voor een rustig begin. De eerste 4 vrouwen lopen voor me, maar ik hoop deze later in de race nog te kunnen inhalen. 4 rondjes met elk de steile klim naar het kapelletje. Deze klim is perfect voor mij en ik snel meteen de 4e vrouw voorbij. Op het rechte stuk zit ik achter Vivian Ruijters, net zoals in 2010. Nog voor de afdaling ga ik voorbij en neem ik een stukje afstand, om op de klim weer verder naar voren te springen.

Ik haal nu een voor een mensen in, maar het parcours valt zwaar. De benen voelen wel oké maar meer zit er ook niet in vandaag. De 2e vrouw komt inmiddels in zicht en met nog een ronde te gaan verwacht ik haar in de klim bij te halen. Boven gekomen haal ik haar inderdaad in en kan ik nog een stukje uitlopen.

Na 30:52 zit het er op en ben ik als 34e binnen.

Muziek: Ted Nugent – Stranglehold

WedstrijdKapellerbosloop
Datum06-12-2015
Afstand7,20
Uitslag00:30:52
Km/u14,00
/Km4:17
Deelnemers125
Plaats34
Categorie22