Op gang komen in Bemelen

» Geplaatst door op 30 jun 2015 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Op gang komen in Bemelen

Finish bemels beste

Nog nooit was ik bij de Bemels Beste Boeren Bergloop geweest. Ook dit keer was er twijfel, 3 weken na de marathon. Het herstel verliep echter goed en dus waagde ik het voorzichtig op de korte afstand.

Het was een gezellige boel in Bemelen, een hoop familie en MSAV Uros leden waren eveneens aanwezig. Ook de zon was er, het was toch wel erg warm vandaag… Na de start van de 15Km stelden we ons op bij de startlijn. Het groen was voorin goed vertegenwoordigd.

Na het kanonschot vertrokken we, al snel waren er wat verschillen. Ik liet Koen lopen en haakte bij Jorn aan. Al snel merkte ik dat er van tempo niets in de benen zaten. Ik liet me wat zakken en ook Raoul kwam me nu voorbij. Samen met wat jongens die zich flink aan het opblazen waren ging ik het bos in, waar de geleidelijke maar lange klim volgde.

Boven hakte de zon er in en was het zaak goed te herstellen. Ik liep nu steeds een stukje in op Raoul. Via Klein Welsden ging het naar Gasthuis. Nu zou het alleen nog maar omlaag zijn terug naar Bemelen. Bij de waterpost haalde ik Raoul weer in en nam ik snel een gat. De afdaling bleek een stuk lastiger dan gedacht… Tweemaal door de wei met het hoge gras en de kuilen. Ik was al gewaarschuwd voor het trappetje en dat verliep vlekkeloos.

Geen spoor van de aankomende finish, maar ik wist dat hij snel zou komen. Met een versnelling kon ik nog twee mensen achter me laten, om toch nog als 9e in de top tien terecht te komen. Achteraf een stuk zwaarder dan ik dacht, mede door de hitte en het gebrek aan snelheid. Toch maar weer langer werk zoeken…

Remko mocht op de hoogste trede plaatsnemen, Wim eentje lager. 5 Urosianen bij de eerste 10 ! Tevens werd Anne ook nog 3e (of was het 2e?) bij de dames.

Muziek: Riverside – We Got Used To Us

WedstrijdBemels Beste Boeren Bergloop
Datum28-06-2015
Afstand7,50
Uitslag00:31:26
Km/u14,32
/Km4:11
Deelnemers406
Plaats9
Categorie8