Op gang komen in #teamdad

» Geplaatst door op 28 okt 2019 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Op gang komen in #teamdad

Mijn Strava is keihard. 17,5 km verdeeld over 2 trainingen in de afgelopen 5 weken. Maar er is ook aardig wat gebeurd in de tussentijd…

Kleine Felix is geboren op 20 september! Dan heb je even een paar weken andere prioriteiten natuurlijk… Ook lichamelijk even wennen aan het nieuwe ritme, maar voorzichtig heb ik weer wat getraind. Toen Monica vroeg of ik meekwam naar de Beartrail leek me dat ook niet verstandig.

Maarja…

Toch sta je dan op een zonovergoten zaterdagochtend weer aan de start. Weinig geslapen en dus al kapot moe voordat ik begonnen ben. Dit wordt zeker eentje in het lijstje ‘rustig aan’. In de eerste kilometer probeer ik een rustig tempo te vinden en weersta ik de verleiding om aan te pikken bij anderen.

Ik merk dat ik een slechte coördinatie heb en niet scherp ben. Bovenal heb ik slappe benen. Ieder loopt voor zich en het veld is aardig uit elkaar getrokken. Voor me gaat een mountainbiker onderuit, ook al niet zo scherp blijkbaar. De hoogtemeters hakken erin en de stevige hellingen gaan wandelend.

Na 10 km komt de drankpost als geroepen. Ik neem de tijd en voel me daarna iets beter. Het gaat nu ook overwegend omlaag. Het laatste stuk is pittig als blijkt dat we iets langer mogen genieten. Nog binnen de 1,5 uur ben ik bij de finish. Alweer een mooi parcours, al heb ik niet al te veel van de omgeving in me op kunnen nemen.

Muziek: Opeth – Continuum

WedstrijdBeartrail
Datum26-10-2019
Afstand16,00
Uitslag01:28:34
Km/u10,84
/Km5:32
Deelnemers206
Plaats19
Categorie18