Op retour met verrassing

» Geplaatst door op 8 jul 2019 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Op retour met verrassing

9 jaar geleden was ik bij de toen nog Meander Midzomerloop. Tijd om eens te kijken bij de Meander Mondo Verde loop.

Destijds was het bloedheet op een saai rondje door het industrieterrein. Nu is het ook warm maar mogen we door Mondo Verde zelf rennen. Ik ben aardig gaar na het werken en als ik daar vertrek verdraai ik mijn knie. Al strompelend naar de auto vraag ik me af of ik wel moet gaan.

Een half uurtje later loop ik op mijn gemak een rondje in. Tussen de dieren door hebben ze een zeer bochtig rondje aangelegd met dito klimmetje en slalom afdaling. Ik had gezien dat vorige jaren niet zo hard werd gelopen op de korte afstand, dus wie weet?

Ik start vooraan en al snel vormt zich een kopgroepje van zo’n 5 a 7 man. Ik loop een tijdje 4e en besluit lekker te blijven hangen ondanks het lage tempo. Na een dikke kilometer gaan de eerste twee vooruit en schuif ik onder toeziend oog van de wolven op naar plek 3. In het tweede rondje komt al snel de nummer 2 afzakken.

Het gat met de winnaar is net 18 tellen te groot, dat had er eigenlijk ook nog wel ingezeten. Leuk om weer eens op het podium te staan, al is dat natuurlijk meer te danken aan de afwezigheid van snellere lopers (die wel op de 10 aanwezig waren).

Muziek: Rowwèn Heze РZigeunerin

WedstrijdMeander Mondo Verde loop
Datum05-07-2019
Afstand5,00
Uitslag00:19:23
Km/u15,48
/Km3:53
Deelnemers95
Plaats2
Categorie1