Parcourskennis

» Geplaatst door op 21 nov 2011 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Parcourskennis

Veel over gehoord, nu dan ook eens zelf meedoen. De Zevenheuvelenloop in Nijmegen stond op het programma. Dat betekend vroeg op om de trein te pakken (incl. omleiding i.v.m. werkzaamheden natuurlijk). Gelukkig kon ik het leed met Jo delen.

Na de Enci-bergloop helaas ziek geweest waardoor ik maar 1x heb kunnen trainen. Hopelijk was ik nu redelijk fit…

Van veel mensen had ik tips gekregen m.b.t. het parcours en natuurlijk heb ik allerlei profielen bekeken. Geen 7 heuvels dus maar iets dat niet heel steil is, eerder vals plat. Niet voor niets staat er ook het wereldrecord 15 Km. Het plan was om flink onder mijn pr te duiken en richting de 56 minuten te gaan. Eerste stuk wat inhouden (19:00 ? ) en laatste stuk omlaag versnellen.

Het was gigantisch druk, met bijna 26.000 deelnemers. Het blauwe startvak stond al aardig vol dus de eerste kilometers werd het wat slalommen en inhalen. Jo mocht uit het eerste vak starten dus die haalde ik al niet meer bij. Het begon na een tijdje inderdaad wat omhoog te gaan. Niet steil, wel lang. Na 5 Km lag ik 20 seconden achter op schema, het kostte toch teveel moeite.

Inmiddels voelde ik mij niet sterk, eerder moe en zonder inhoud. Ik probeerde te denken dat na de klim op pakweg 10Km alleen nog omlaag was. Het voelde nu weer iets beter, maar er kwamen steeds wat stukjes licht omhoog. Het hakte er toch flink in bij mij. Op de 10 lag ik inmiddels ruim 40 seconden achter op schema, en dan had ik zelfs nog een lage 18 gepland voor de laatste 5…

Het was nog even wachten op de afsluitende afdaling, maar eindelijk kwam hij. Een lang stuk vals plat omlaag, dat gaat wat gemakkelijker. Ik kon het tempo opschroeven en met nog 2Km te gaan besefte ik dat een nieuw pr er nog in zat, maar dan moest ik wel doorkachelen.  Uiteindelijk heb ik er toch 12 seconden afgesnoept.

Gemengde gevoelens dus, maar een pr is altijd fijn. Uiteindelijk moet je toch eens het parcours gelopen hebben wil je een goede indruk krijgen. Ik hoop dat ik me eind deze week wat fitter voel en dat ik potten kan breken in het grote Ell.

Muziek: Wynton Marsalis Septet РHappy Birthday

Wedstrijd7 heuvelenloop
Datum20-11-2011
Afstand15,00
Uitslag00:57:23
Km/u15,68
/Km3:50
Deelnemers25964
Plaats385
Categorie189