Parkrun #2 – er zit progressie in

» Geplaatst door op 23 okt 2023 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Parkrun #2 – er zit progressie in

Ik zag de kans schoon om weer eens op zaterdagochtend naar het stadspark te gaan voor de gemoedelijke Tapijn Parkrun.

De trainingen gaan nog steeds op en af, maar er zit progressie in. Het is nog net korte broek en korte mouwen weer, ideaal om eens een gooi te doen naar een sub 20 op de 5. Ik tref Jorn bij de start die hetzelfde plan heeft.

Snel na de start is de top drie eigenlijk al duidelijk. De koploper vertrekt als een speer en ik kan Jorn net niet volgen. Achter mij is al snel niemand meer te zien. Na de volière moeten we wel nog even de ganzen en eenden ontwijken die op het pad staan.

Het tempo is prima, al weet ik dat de GPS hier moeite heeft en meer afstand registreert (en ik eigenlijk dus langzamer loop). De benen voelen wel zwaar aan. De derde kilometer heb ik het even lastig, die sub 20 gaat hem niet worden vandaag. Mijn horloge piept na 20:08 dat het erop zit, maar ik mag nog een klein stukje naar de finish.

Er is in ieder geval weer een hap van af, het wordt nog eens wat.

Muziek: Steven Wilson – Impossible Tightrope

WedstrijdParkrun Maastricht
Datum21-10-2023
Afstand5,00
Uitslag00:20:43
Km/u14,48
/Km4:09
Deelnemers49
Plaats3
Categorie2