Parkrun, een mooi concept

» Geplaatst door op 14 jun 2023 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Parkrun, een mooi concept

Een dikke week na de halve marathon kan ik op 2e Pinksterdag eindelijk eens meedoen aan de Parkrun,

Het is een mooi concept: over de hele wereld wordt elke zaterdag (of zoals vandaag een feestdag) om 9.00 een 5 kilometer door het park afgewerkt. In Nederland alleen al zijn er 17 locaties, in Maastricht is het in het stadspark rondom de oude Tapijnkazerne.

Het is een uiterst zonnige dag, maar door het vroege tijdstip nog niet te warm. Ik tref Dennis die al vaker heeft meegelopen. De sfeer is erg gemoedelijk, veel studenten, buitenlanders en bovendien geweldige vrijwilligers. Dit evenement is immers elke week gratis! Een motivatie voor mensen die laagdrempelig toch een uitdaging willen aangaan.

Er worden 3 rondes gelopen. Na de start hobbel ik achter Dennis aan, maar na twee kilometer moet ik hem toch laten lopen en heb ik even een langzamere tussentijd nodig om mij niet op te blazen. Zo’n korte 5 is toch wel weer lekker om erin te vliegen. Na 3 rondjes kom ik na 21:15 binnen. Ik moet er toch steeds aan wennen dat dit mijn huidige niveau is :p

Helaas kan ik zelden op zaterdagochtend, maar als ik de kans krijg kom ik gelijk weer naar het stadspark!

Muziek: Solomon – The Box

WedstrijdParkrun Maastricht
Datum29-05-2023
Afstand5,00
Uitslag00:21:15
Km/u14,12
/Km4:15
Deelnemers108
Plaats11
Categorie2