Pijn lijden bij Mescherbergloop

» Geplaatst door op 17 dec 2013 in Hardlopen | 1 reactie

Start Mescherbergloop. Foto Remko Rinia

Half december dan begint het altijd te kriebelen. Mesch, trappen, bos… Nadat ik vorig jaar noodgedwongen maar 5 Km kon doen kreeg ik dit keer weer 15 stuks op het bord.

Ik voel me goed, en daarom wilde ik ook richting mijn beste tijd (1:02:40) uit 2010. Het was erg druk en zoals altijd waren er veel bekenden aanwezig. Na de start bieden de brede weg en de wei uitkomst om een goede positie uit te kiezen. Ik loop met Lars Lambriks naar voren, hij loopt hier voor het eerst en ik heb hem al gewaarschuwd voor wat komen gaat… De lange klim gaat goed en we dalen weer af naar Mesch.

Inmiddels lopen Jorn en Gerben zo’n 10 tellen voor me. Bij de onverharde afdalingen merk ik een stekende pijn in mijn enkel. Een paar dagen terug is daar (onopgemerkt) iets mee gebeurd, maar de pijn leek te zijn verdwenen. Weer een lange klim, dit gaat goed. Ik haal Gerben in en Jorn loopt nu maar 5 tellen voor me. Lars volgt me nog altijd maar moet soms een gaatje laten vallen. Het is bikkelen geblazen terwijl het zwaarste nog moet komen… Inmiddels zijn zich wat fijne blaren aan het vormen op beide voeten.

Ik haak aan bij René van Uum en we lopen het bos in. In mijn onhandige afdalingen wil ik niet forceren maar val ik daardoor bijna om. De eerste korte trappen, ik laat René achter me. De ‘al wat langere trap’, ik vraag me af of Lars denk dat dit hém al is. Ik loop soms wat op Jorn in, maar in de afdaling kan ik niet voluit. In de korte bochtjes laten de blaren elke keer weer van zich horen…

Daar is hij dan, dé trap. Ik ga in niet te snelle tred naar boven en haal al snel wat mensen in die zijn gaan lopen. Bijna boven, de benen lopen goed vol. Even een paar treden lopen, om dan maar weer wat te joggen. Bovenaan opstopping, terwijl we nog heel even moeten. Het moet een amusant gezicht zijn als toeschouwer…

In de afdaling is het bijkomen, ik zie Lars en René niet meer. Nog 1 lange klim door het veld en over asfalt. Ik sluit aan bij Jorn en haal hem in voor het laatste stukje al smachtend naar de laatste lange afdaling. Eindelijk! Ik verwacht dat Jorn gelijk me weer inhaalt maar ik loop ietsjes uit. In het drassige stuk is het opletten om niet uit te glijden maar ik kom heelhuids op het stuk asfalt terecht met vlak voor me John Bosch. Een eindsprint tussen jong en oud? Ik voel me prima op het asfalt en versnel gelijk, John kan niet volgen.

Pas bij de finish kijk ik eens op de klok, 1:04:24… Een prima resultaat maar er had wellicht meer ingezeten als ik zonder angst kon afdalen. Uitlopen zit er niet meer in, de blaren doen gigantisch pijn. De enkel had het zwaar en dat is twee dagen later ook goed te voelen. De rest van de onderbenen ook trouwens…

Muziek: JJ Grey & Mofro – 99 Shades of Crazy

WedstrijdMescherbergloop
Datum15-12-2013
Afstand15,00
Uitslag01:04:24
Km/u13,98
/Km4:18
Deelnemers560
Plaats26
Categorie13

1 reactie

  1. he Frank, hielemaol neet gek zeg. Wat un verhaol, ich hub al angs as ich ut lees. Fantastisch gedoan.