Re-integratie bij de Kapellerbosloop

» Geplaatst door op 4 dec 2017 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Re-integratie bij de Kapellerbosloop

Ik was goed op weg, maar in oktober trainde ik maar 1 keer en dat was alweer 7 weken geleden…

7 weken geen hardloopschoen aangeraakt, maar wel eindelijk verhuisd. Na een jaar lang verbouwen en daardoor weinig trainen is het eindelijk zover. Omdat ik me al had ingeschreven voor de Terhills night-trail op 8 december moest ik toch wel even kijken of ik überhaupt nog kon lopen. Een gepland trainingsloopje werd uiteindelijk de Kapellerbosloop, waarom niet?

Natuurlijk de volle 7,2 Km samen met Monica en Remi. Er lag een dun laagje sneeuw wat het erg sfeervol maakte. Een temperatuur net boven het vriespunt, wat ijzel en een snijdende wind deed de rest. Gelukkig viel het in het bos mee, en bij het rondje warmlopen zagen we dat de grond vrij hard en goed beloopbaar was.

Vandaag was het een taak van rustig en kijken of ik het wel trok. Het is immers een straf parcours waar herstellen lastig is. Ik vertrek ergens in de middenmoot van de uitgedunde groep deelnemers. Zoals altijd zijn er een hoop snelle mannen en vrouwen aanwezig. De niveauverschillen zijn erg groot, en al snel heeft iedereen z’n plekje gevonden.

Ik loop een stukje achter Romain aan en probeer me in te houden de eerste twee ronden. De steile klim gaat probleemloos, maar de rest gaat moeizaam en traag. Maud Golsteyn strompelt langs de kant. Het ziet er zeer pijnlijk uit, maar een rondje later haalt ze me weer op volle kracht in… Ik kan haar natuurlijk niet volgen, maar ik haal Romain inmiddels wel bij.

We lopen even samen, maar bergaf zakt hij wat weg. Winnaar Ghebrihiwet knalt me keihard voorbij, en ik besef me dat ik wel erg langzaam loop in vergelijking met mijn normale tijden hier. Desondanks voelt het wel oké en kan ik natuurlijk ook wat langer genieten. Na 35 minuten kan ik gaan opwarmen.

Het blijft toch een gezellig loopje hier met mooi parcours en snelle lopers. Hopelijk volgend jaar weer wat minuten sneller.

Muziek: Souleance – Mais um

WedstrijdKapellerbosloop
Datum03-12-2017
Afstand7,20
Uitslag00:35:07
Km/u12,30
/Km4:53
Deelnemers62
Plaats32
Categorie8