Rechts bleiben!

» Geplaatst door op 2 jan 2011 in Hardlopen | 2 reacties

Op de laatste dag van het jaar nog een 10K knallen om nog even alles eruit te gooien. Gezien het late tijdstip van de loop in Elsloo besloot ik om samen met Dennis en Jules naar Aken te gaan. Ik had er behoorlijk veel zin in. Na een periode van wat pijntjes en ziekjes voel ik me weer helemaal goed en sterken de winterse cross omstandigheden me. Nu was het tijd om te zien hoe het op een harde ondergrond gaat en of dat goede gevoel ook klopt. Het zouden 5 ronden worden door het centrum, 2 korte en 3 met een extra blok om. Ik mikte op ongeveer 38 minuten.

Bij vertrek was het even dringen, helaas kan niet iedereen echt goed inschatten waar de beste startplek voor hem/haar is. Uiteindelijk was er meer plaats, en de 1e Km ging in 3:40. Na alle crossen en sneeuwtrainingen voelde het lekker om weer op hard te lopen 😀 De eerste ronde ging in 6:54, de tweede in 7:07. Ik liep nog steeds samen met Dennis en het voelde nog goed. Alsof ik nog veel harder zou kunnen zei Dennis dat ik maar moest gaan als ik wilde. Op 5 Km gaf mijn klokkie 18:45. Dat ging lekker! Hoewel het bordje langs de weg pas iets later kwam… Nouja, het zat in elk geval wel goed. Inmiddels moest Dennis een paar meter toegeven.

Het extra blokje om van de lange ronde ging ook nog eens omhoog/omlaag en samen met het klimmetje naar de Markt maakte dat het parcours nergens vlak. Gelukkig was het erg druk op de Markt wat dan weer voor een boost zorgde. Inmiddels had ik de achterste lopers bereikt en erg prettig was dat niet op het soms smalle parcours. “Rechts bleiben!” was  dan ook een vaak gehoorde en gebruikte kreet aangezien er anders geen doorkomen aan was.

Uiteindelijk gaf mijn klokkie 37:19 aan op 10Km, maar ik moest nog een heel stuk! Blijkbaar was het parcours iets te lang, of mijn gps had kuren door de dichte bebouwing (uiteindelijk een beetje van beiden denk ik). Ik kwam binnen in 38:30, Dennis volgde 43 seconden later. Jules had zijn voorspelling waargemaakt en is met 45:03 weer op de goede weg terug!

Al met al een mooie afsluiting van het jaar, die ’s avonds (en ’s nachts/’s morgens) nog even werd doorgezet. Ik wens iedereen dan ook een gelukkig, gezond en sportief 2011 toe!

WedstrijdSylvesterlauf
Datum31-12-2010
Afstand10,00
Uitslag00:38:30
Km/u15,58
/Km3:51
Deelnemers796
Plaats18
Categorie8

2 reacties

  1. Sjoen geloupe en sjoen verslaag.
    En noe op nao nog mie PR’s in 2011
    p.s. Je had ook de Silvester Marathon http://www.smloop.tk kunnen doen als Elsloo te laat voor je was.

  2. Dat weet iech noe wel Jo 😉