Rennen bij de buren

» Geplaatst door op 28 mei 2019 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Rennen bij de buren

Donderdagmiddag om 12:00 wedstrijd. Natuurlijk ga ik weer bij de buren van het CBS lopen.

Omdat ik vaak 1 of 2 keer per week meetrain met de cbs-ers kan ik niet verstek laten gaan natuurlijk. Ook nu zijn er weer veel CBS medewerkers en andere mensen die in Heerlen werken. Waaronder ‘ik loop warm voor Heerlen’-Bas. Vorig jaar kon ik hem verschalken, maar ik vermoed dat de verhoudingen nu anders liggen. Ondanks lang aandringen is het mij niet gelukt mijn collega’s op te trommelen.

Na de start knalt Micha vooruit en hang ik met Bas bij de eerste tien. Ik volg Bas maar de eerste kilometer gaat in 3:34. Aj, dit ga ik niet volhouden, rustaaaagh! Ik laat hem gaan en vind een beter tempo. Trainer Peter roept me elke ronde na welke eindtijd ik kan halen. Ditmaal moppert hij niet over de inzet van mijn armen. Doe ik het nu goed of heeft hij de moed opgegeven?

Onder de 19 kan! Jaja, maar vergeet niet mijn te snelle eerste… Ik wordt ingehaald en kan net niet aanpikken, en even lijkt het alsof Bas weer dichterbij komt. Schijn bedriegt. Met 3:42 toch nog een aardige slotkilometer om net boven de 19 binnen te komen. Ik had 3:50 in gedachte, dus daar zit ik net onder. De komende tijd weer eens wat aan de snelheid werken.

Muziek: Peter Soeters & Avanti Kapel – Grieg Piano Concert

WedstrijdCebustaloop
Datum23-05-2019
Afstand5,00
Uitslag00:19:05
Km/u15,72
/Km3:49
Deelnemers79
Plaats8
Categorie7