Rennen in de hitte

» Geplaatst door op 3 jul 2010 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Rennen in de hitte

Wat een hitte… Prima om te trainen voor de marathon in september, maar een 10 Km wedstrijd? Tuurlijk! 😀 De 1e Meanderloop stond op het programma. Aangezien ik de Haarderluip dit jaar niet kan lopen vond ik dit wel een geschikte vervanger. Het was bloedheet dus veel verwachtte ik niet.

Bij aankomst trof ik Max Bemelmans en samen liepen we het rondje van 2,5 Km ‘warm’. Het parcours was vrij saai en vrijwel vlak, op een bospaadje na. Het was zo warm dat een snelle tijd onmogelijk was. Ik zette dat dus ook maar uit mijn hoofd en zou gewoon lekker gaan lopen. Met maar 50 gekken aan de start wist ik al dat het veld zeker vooraan al snel uit elkaar zou getrokken worden.

Na de eerste bocht zat ik samen met Harry Driessen en de 1e vrouw Silke Optekamp. Silke ging echter iets te hard en moesten we laten lopen. Ook in de Peter Rusmanloop heb ik een tijd met Harry gelopen dus ik besloot om bij hem te blijven. De kilometers gingen allemaal rond de 4 minuten. Af en toe nam Harry een voorsprong van een tiental meters die ik vaak op het bospaadje weer inliep. Ik kon echter nooit overnemen. Na 7 Km leek hij definitief een gat te slaan maar ook hierna zakte hij weer terug naar mij. Na de laatste keer het bospaadje op zakte het tempo even in en besloot ik om gas te geven voor het laatste stuk. Ik had meteen een redelijk gat met Harry en dat bleef ook zo tot de finish. Ik was 8e in 39:44. Heb alleen het laatste stuk op mijn normale tempo gelopen en dat was al zwaar genoeg in deze hitte.

Chapeau voor de organisatie voor het goed opvangen met genoeg water, sponzen, sproeiers en bbq 🙂

Zondag staat voor mij de 3e tourversie van de Ronde van Wolder op het programma. Ik heb tot nu toe nog weinig gefietst dit jaar en de kuit voelt nog wat pijnlijk van gisteren, het zal mij benieuwen!

WedstrijdMeander Midzomerloop
Datum02-07-2010
Afstand10,00
Uitslag00:39:44
Km/u15,10
/Km3:58
Deelnemers50
Plaats8
Categorie3