Revanche in Haarderluip

» Geplaatst door op 24 aug 2015 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Revanche in Haarderluip

Haarderluip 5km - Foto Eddy Schram

Twee jaar geleden liep ik in het altijd gezellige Borgharen een rampzalige 10 kilometer. Toen was het warm, nu weer. Eens kijken of ik iets kon rechtzetten.

In Borgharen aangekomen vraag ik me af of het wel doorgaat. Het is totaal niet druk en de gezellige sfeer van vorige jaren herken ik niet echt. Ditmaal loop ik ook de 5 kilometer, al is deze nu als eerste aan de beurt. Met nog geen 50 deelnemers staan we aan de start. Ik neem Yves op sleeptouw om onder de 20 minuten te geraken. Het is inderdaad warm, vooral op het stuk terug naar Borgharen. Desondanks komen we ruim binnen de 20 minuten binnen. Selina gaat het gelukkig ook een stuk beter af dan 2 jaar geleden.

Bij de 10 is het iets drukker met 74 deelnemers. 3 grote rondes staan op het programma. Na de start vliegt een kopgroepje weg en zelf nestel ik me bij Jo Schoonbroodt. Rene van Uum en Marcel van de Pol komen voorbij en ik twijfel of ik moet aanhaken… Toch maar doen, wie weet.

Ik voel dat ik al 5 extra kilometers in de benen heb en ben bang dat het te hard gaat. Met moeite klamp ik aan. Halverwege wil ik toch wat kopwerk verzorgen en neem ik over. Na het onverharde pad zie ik dat Marcel heeft moeten lossen, ai dat was niet mijn bedoeling. Met Rene trek ik door, maar een ronde later moet hij ook eraf op hetzelfde punt. Blijkbaar zijn de benen warm. Langs het kanaal staat een flink windje en hier is het dan nog even doorbijten, maar daarna kan ik het tempo houden.

Als 5e kom ik in 38:06 binnen, dat had ik vooraf niet gedacht. Prima resultaat op weg naar Meerssen en Eindhoven.

Muziek: Arvo Pärt- Spiegel im Spiegel

WedstrijdHaarderluip
Datum22-08-2015
Afstand10,00
Uitslag00:38:06
Km/u15,75
/Km3:49
Deelnemers74
Plaats5
Categorie1
WedstrijdHaarderluip
Datum22-08-2015
Afstand5,00
Uitslag00:19:36
Km/u15,31
/Km3:55
Deelnemers49
Plaats7
Categorie4