Ridderronde 2015

» Geplaatst door op 6 aug 2015 in Fietsen | 1 reactie

Ridderronde 2015

De Tour is voorbij, dat betekend dat Maastricht een handvol renners laat rondrijden in het centrum tijdens de Ridderronde.

Ik kon weer meerijden met de studentenrace die bij lange na niet vol was. Met iets meer dan 20 man en 1 vrouw vertrokken we in ditmaal stralend weer. Het geneutraliseerde tempo lag al behoorlijk hoor en ik moest aanpoten om erbij te blijven. Ik had sinds september maar liefst 20 Km op de teller, dus veel zit er nog niet in de benen.

De enige dame moet lossen en nog 2 heren moeten achter mij een gat laten. Een daarvan vliegt halverwege hard in de hekken bij het oprijden van de Hoenderstraat. De ambulance komt ter plekke en in de volgende rondes moet het peloton rustig passeren en zo kan ik weer aansluiten, voor korte duur echter. Ik rij nu lang alleen en zodra de ambulance weg gaat moet ik even wachten. Zo wordt ik wel op een ronde gezet bedenk ik me…

Ik vervolg mijn weg en de motor haalt me in. Gaat hij me zo vertellen dat ik eruit moet? In de Bredestraat is het weer raak, een aanrijding met een vrouw. Ik sta nu weer bijna stil. Even later is het dan toch raak, in de laatste ronde wordt ik door winnaar en een groepje achtervolgers op een ronde gezet. Ik sprint voor de fun nog maar met ze mee.

In ieder geval niet gevallen en niet laatste 🙂

Vol verrassing winnen Wout Poels en Anna van der Breggen bij de elite renners.

Muziek: Riverside – The Depth Of Self / Delusion

1 reactie

  1. Cool, zo’n sprintje met de nummer 1 bij de finishlijn 🙂
    Staat toch mooi op de foto’s, niet?