Rundje Catsop XL

» Geplaatst door op 29 aug 2023 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Rundje Catsop XL

Vorig jaar liep het niet echt lekker in Catsop. Na een lange break liep ik me aardig kapot op de 5 kilometer. Ditmaal keer ik graag terug voor de dubbele afstand.

Ik heb nu íets meer getraind, al ben ik nog lang niet op het oude niveau. 10 past toch iets beter bij me en mede door de warmte en vochtigheid heb ik het plan om op 4:30 te vertrekken.

Ik tref Luuk vooraf en even later ook oud sambista collega Joep. We lopen een rondje in tijdens de 5 km en zweten ons nu al een ongeluk. Bij het startpunt wachten we even in de schaduw. Er komen niet meer dan 50 mensen opdraven voor de lange afstand, het lijkt toch een beetje karig. Het maakt het er echter niet minder gezellig op!

Het startschot klinkt en ik probeer het tempo wat te drukken. Al snel lopen Luuk, Joep en ik bij elkaar en keuvelen we wat bij, al merk ik dat Luuk het zwaar heeft. Hij voelt zich niet goed en moet na een rondje afhaken. Ondanks dat Joep ook op 4:30 wegging is hij inmiddels wel een stukje weggelopen. Ik hou me aan de afspraak en wil pas in de laatste ronde versnellen.

Het voelt ontspannen en ook de warmte is niet vervelend. Beetje bij beetje kom ik weer dichterbij Joep en sluit ik weer aan. Hij zit er een beetje doorheen maar ik spoor hem aan om zijn PR te gaan halen. Zelf trap ik nu toch even het gaspedaal in om nog een wat sneller laatste rondje te doen. Luuk staat me voor het laatste stuk op te wachten. Met 44:45 niet geheel ontevreden gezien de omstandigheden en het plan.

Joep haalt zijn PR, en Luuk bijt even door en loopt toch nog zijn laatste ronde.

Muziek: Paolo Conte – Diavolo Rosso

WedstrijdRundje Catsop
Datum19-08-2023
Afstand10,00
Uitslag00:44:45
Km/u13,41
/Km4:29
Deelnemers48
Plaats19
Categorie19