See you in Ell

» Geplaatst door op 2 dec 2010 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor See you in Ell

Miljaar, alweer verslapen op een wedstrijddag! Snel aankleden, spullen pakken, een boterham naar binnen werken en de deur uit. Lenzen indoen was ik in alle haast vergeten, gelukkig kan ik ook zonder ze. Dennis stond namelijk al te wachten om samen naar Ell te gaan. Ook mijn zus ging mee om samen met een collega voor het eerst een halve marathon te lopen. Inderdaad, de halve stond weer op het programma!

Met de ‘vorm’ gaat het de laatste weken weer steeds beter. De lange adem is geen probleem maar de snelheid zit er nog niet helemaal in. Vandaar dat ik ook voor de halve koos i.p.v. de 12,5 Km. 1:30 zou toch wel moeten lukken. Vorig jaar was het beestenweer en behaalde ik 1:29. Nu was er nauwelijks wind en het zonnetje scheen. Het was koud maar zeker goed te doen. Met een nieuw pr (1:26:39) hield ik in ieder geval geen rekening en daar ging ik ook niet op letten.

Op weg dan maar! Ik kwam na een kilometer in een fijn groepje (een paar mensen herkende ik van het groepje vorig jaar) en we liepen rond de 4:08 per kilometer. Het tempo beviel me wel en zou me makkelijk onder de 1:30 kunnen brengen. Helaas zakte het tempo soms iets in, ik besloot aan te haken bij iemand die er vandoor ging. We liepen met z’n 3en en het tempo lag steeds lekker onder de 4:10, met een enkele uitschieter. Ik merkte dat ik alert moest blijven om het niet te laten inkakken.

De 1e ronde zat er bijna op. Van mijn 2 kompanen was er nog maar 1 over maar die hing hijgend in de nek. Bij de drankpost moest hij een gat laten vallen maar een stuk later zag ik dat hij rechtsaf sloeg voor de finish van de 12,5Km. Ik begon inmiddels aan de 2e ronde en nu kregen de benen het toch wat zwaarder.

Ik zat alleen. Achter niemand te zien, voor ook niet. Ah, uiteindelijk toch een groepje van 4, maar ze waren nog ver weg. En dan kunnen kilometers opeens heel lang zijn…  Onder de 4:10 houden werd steeds moeilijker en enkele keren gaf ik wat seconden toe. Heel langzaam kroop ik richting de 4 die ondertussen geen 4 meer waren, 1 was er vandoor, een ander viel af. Mijn kant op dus!

Ik kon weer wat aanzetten en bij het binnenkomen van Ell haalde ik hem bij (en verloor hem ook direct). Nog 3 Km aanpoten, wat nog zeker ging. In de laatste kwam nog een loper wel heel dichtbij. Ik kon hem nog inhalen en met een zeer goed gevoel kwam ik binnen in 1:27:15 :). Ik had helemaal niet zo diep hoeven te gaan, maar de benen gingen gewoon niet harder (maar al harder dan gedacht). Mijn zus kwam zeer verdienstelijk binnen in 1:56!

Als verrassing kreeg ik mijn inschrijfgeld terug vanwege de 3e plek Msen. De Leffe smaakte goed 🙂

Muziek: Jasper Steverlinck (Arid) – I miss you

WedstrijdHalve marathon Ell
Datum27-11-2010
Afstand21,10
Uitslag01:27:15
Km/u14,51
/Km4:08
Deelnemers182
Plaats23
Categorie3