Snelste Maastrichts Mooiste

» Geplaatst door op 10 jun 2013 in Hardlopen | 1 reactie

maastrichts mooiste

Hét jaarlijkse hardloopfeest in Maastricht, waar in ieder geval de meeste deelnemers zijn, stond weer voor de deur. Ik leek net op tijd fit te zijn om op de 15 kilometer de knallen. Zonder verwachtingen, al wou ik Jo en Dennis wel in de gaten houden…

In het weekend was het warm, erg war. Ik was dan ook blij dat het zondag bewolkt was met een ideale looptemperatuur. Ik was al vroeg in Wyck om wakker te worden bij Segura en de lopers van de 5 en 10 kilometer aan te moedigen. Altijd leuk om zoveel bekenden mee te zien lopen met plezier. Om 12:00 mocht ik zelf aan de bak. Plan was om bij Jo en zijn haas Heubel aan te pikken en te kijken waar het zou eindigen (wellicht onder mijn MM pr van 59:02?).

Dennis vertrok gelijk wat harder en pikte aan bij Nadja Wijenberg. Ik zat in de groep daarachter maar na een paar kilometer voelde het toch wat te hard. Na 5 Km (18:48) liet ik ze lopen met de gedachte dat ik bergop vrij sterk ben. De klim bij de Apostelhoeve ging goed en ik haalde de rest inderdaad makkelijk weer bij. Op de daarop volgende Muizenberg kon ik zelfs een klein gaatje slaan. Hier haalde ik ook Dennis weer in, was bij hem de tank al leeg?

Gelukkig stond er weinig wind op het plateau en ik voelde me nog best goed, iets waar ik vooraf aan twijfelde. Na 10 Km haalde de trein Heubel-Schoonbroodt me bij en ik pikte aan. Het tempo zat er stevig in maar ik voelde me nog altijd sterk. Richting Jekerdal trok Heubel er hard aan maar na het bruggetje zag ik dat Jo een gaatje moest laten vallen. Pas op de Mergelweg had Heubel het door en hij besloot in te houden om Jo weer op te pikken. Kon ik hem dan toch weer eens verschalken?

Het tempo moest hoog blijven, volle bak dus. Richting stadspark werd het moeilijk, maar het was nog maar zo’n klein stukje tot een volle Vrijthof en Markt. Het gat met Jo werd weer kleiner maar was nog steeds groot genoeg. Dat was dan ook het enige waar ik op lette, de klok had ik al lang niet meer gezien. Pas na de finish besefte ik dan ook dat ik met 57:38 akelig dichtbij mijn PR was (+15 s) gekomen, en mijn beste MM tijd had verpulverd. Kortom, een topdag!

Muziek: Curtis Mayfield – Here But I’m Gone

WedstrijdMaastrichts Mooiste
Datum09-06-2013
Afstand15,00
Uitslag00:57:38
Km/u15,62
/Km3:51
Deelnemers1361
Plaats23
Categorie8

1 reactie

 1. Compliminte Frank.
  Dee verrekte Heubel zouw miech trekke mer heer leep met diech weg in St.Pieter.
  Pas op ut Vriethof kwaom iech langs Nadja Wijenberg en iech zaog diech lachend um kieke.
  Of waor ut unne grimmas.
  Gaank zoe door Frank

  Sportieve groete
  Jo