Stairway to… ?

» Geplaatst door op 13 dec 2010 in Hardlopen | 3 reacties

Eindelijk stond niets in de weg om de Mescherbergloop te gaan lopen. Een van de mooiste wedstrijden naar het schijnt. Van de week werd al een zeer goede voorbereiding getroffen: nieuwe schoenen gekregen voor mijn verjaardag! De Inov-8 Mudclaw sloffen moesten het verschil gaan maken in de modder (wederom prima advies bij Ronforrun!).

Het was druk, en de weersomstandigheden perfect. Alle afstanden vertrokken tegelijk, maar gelukkig was daar genoeg ruimte voor in het eerste stuk. Ik besloot aan te haken bij een groepje maar toen we na 2 Km alweer goed omhoog moesten ging het me te langzaam. Ik haalde een aantal mensen in en al snel kwam daar Jogger Jo in het vizier. Had hij een slechte dag of ik een goede? We liepen even samen en na 5 Km waren er net 20 minuten verstreken. Na de drankpost verloor ik Jo en waren de pijlen gericht op Evelien Ruijters die enkele meters voor me liep. Ze zou onbedreigd op de overwinning bij de vrouwen afgaan.

Al snel zat ik achter haar en de ene keer pakte ik een paar meter, om daarna om te wisselen. Er zaten steeds meer venijnige klimmetjes in en bijbehorende afdalingen.  De 10 Km ging in 42 minuten en we kwamen met z’n 3en aan bij dé trap. Ik ging beduidend harder naar boven wat resulteerde in benen die gigantisch vol liepen. En dan moet je nog 180 treden… Halverwege een paar passen wandelen, maar daarna toch weer in een lichte tred rennen, beiden deden toch pijn. Boven sloot ik me bij iemand aan en een andere jongen sloot ook weer aan. Evelien was uit het zicht.

Met z’n 3en nu de laatste Km’s doorkomen. Het tempo zat er nog goed in en met nog 2 Km te gaan kwam een lange afdaling. Het verschil in schoenen werd hier duidelijk: de loper op normale schoenen was al snel gezien. We denderden naar beneden en ook ik moest nu een gaatje laten vallen. Op het stukje asfalt daarna kon ik dat gelukkig weer herstellen en met nog zo’n 250 meter te gaan aarzelde ik niet om de sprint al in te zetten met succes :).

In 1.02.40 kwam ik zeer voldaan als 21e binnen. Wat een geweldige wedstrijd! De schoenen liepen zalig en ik had nergens last van de vette modder gehad.

Muziek: Foo Fighters & Brian May – Have a cigar

WedstrijdMescherbergloop
Datum12-12-2010
Afstand15,00
Uitslag01:02:40
Km/u14,36
/Km4:11
Deelnemers335
Plaats21
Categorie14

3 reacties

 1. Compleminte!! Sjoen gesjreve en nog sjoender gelaope! Iech bin nog altied bezich miene Pa oet te hellepe met verhuize. Un goot excuus vin iech.
  V’r zien us.

 2. Daanke Jean. Ach veur deze kier is ’t diech vergeve 😉

 3. Heij Frank,

  Dich sjreifs:
  “Na de drankpost verloor ik Jo en waren de pijlen gericht op Evelien Ruijters”
  Ich wis aoch waal op wee ich mien peile zou richte.;-)

  Compliminte met dien sjieke prestatie.

  Veer zien us

  Sportieve groeten,
  Jo