Start to run in de blubber

» Geplaatst door op 18 dec 2012 in Hardlopen | 2 reacties

Tja, als we dan toch met kort werk bezig zijn. De Mescherbergloop vond alweer plaats en ik baalde wel dat ik de lange afstand niet kon doen. Ik wilde toch graag meedoen en koos daarom voor de ‘start to run’ 5 Km. Start to run ja… Ik zag dat vorig jaar toch net boven de 15 per uur werd gelopen dus ik besloot mee te doen.

De dag begon al goed toen ik bij het dichttrekken van de deur besefte dat ik mezelf had buiten gesloten, sleutels vergeten. Gelukkig kreeg ik net bericht van broer Paul die ook naar Mesch ging voor de 10 Km, hij had wel sleutels bij zich 😉

Uros was in grote getale aanwezig en dat werd ook opgemerkt door de welbekende speaker. Hij complimenteerde ons met de goede resultaten van de laatste tijd. De ruim 700 mensen vertrokken allen tegelijk en ik kon gelijk aanzetten om enigszins voorin te lopen. Het tempo lag gelijk erop, ik hoefde immers maar 5 Km te lopen. Al snel splitsten we ons af van de andere afstanden. Duidelijk is te zien dat ik nu 7e lig, maar de verschillen nog klein zijn. Ik liep tussen jongens van tussen 14 en 17 jaar, toch een beetje apart voor een kilometervreter. Ik weet dat we na de klim, ongeveer halverwege het parcours, linksaf de lange afdaling in kunnen die normaal ook aan het einde van de lange cross zit. Ik ga dus met de grote plaat omhoog en ik haal nog een jongen in. In de afdaling maak ik veel verschil en ook de jongen voor me haal ik makkelijk in. De rest zie ik helaas niet meer, maar met een 5e plek stel ik mij al tevreden.

Ik hou het tempo hoog in het laatste stuk asfalt en tot mijn verbazing kom ik als 2e binnen. Blijkbaar zijn 3 jongens de verkeerde kant op gestuurd, of ze hebben niet zitten op te letten. Zo zie je maar weer dat enige parcourskennis geen overbodige luxe is. Overigens waren ze niet alleen, ook op andere afstanden bleken mensen verkeerd te lopen. Na 21:19 zit het erop en er is zoals verwacht gelukkig geen enkel signaal van de blessure.

Even later komt Olaf binnen en daarna kunnen we wachten op alle anderen die binnen gaan komen. Paul kan ik op het laatste stuk nog even hazen en hij loopt een mooie tijd binnen de 50 minuten. Uros stond wederom op het podium met een uitstekende 2e plek die Bart liep op de lange cross!

Muziek: Led Zeppelin – Kashmir

WedstrijdMescherbergloop
Datum16-12-2012
Afstand5,36
Uitslag00:21:19
Km/u15,09
/Km3:59
Deelnemers72
Plaats2
Categorie2

2 reacties

  1. Pfff, ik werd aangereden door een motormuis van de organisatie op de kruising van 10 en 15km. Gelukkig niks aan overgehouden.
    Klasse van je 2e plek en succes met je blessure!

  2. Pfoe, minder! Er zijn zo toch veel dingen gebeurd waar de organisatie toch op mag letten. Ze willen doorgroeien las ik, maar dan moeten ze wel de boel in het gareel houden…