Stralende Venloop

» Geplaatst door op 27 mrt 2012 in Hardlopen | 2 reacties

Venloop 2012

Wat een weertje, het zonnetje komt weer af en toe door. Zo ook zondag bij de Venloop. Met de loopmotivatie gaat het nog steeds wat minder, en de benen voelde al helemaal slecht die ochtend. Om toch maar wat kilometers te maken, en natuurlijk de geweldige sfeer niet te missen, ging ik met een paar mensen van Uros richting Venlo.

Ik wilde net als 2 weken terug op 15 per uur vertrekken. Gezien ik hier minder last van wind zou kunnen hebben en de ambiance motiverend is zou dat wel eens kunnen lukken. Jorn had hetzelfde plan, samen vertrokken we in de stralende zon.

In het eerste stuk is het nog erg druk en al snel raak ik Jorn kwijt. Prompt duiken daar de lange benen van Rene van Uum op, die er 2 weken terug ook bij was. Hij heeft hetzelfde plan vandaag. In de verte zie ik ook nog Rene Broens lopen. Ik aas erop om hem op het laatste stuk te pakken zoals hij vorige keer bij mij kon doen 😉

Ik maak de oversteek naar een volgende groep en ik verlies van Uum. Ik zie Jorn nu ook weer lopen en al snel haal ik hem bij. De eerste 5 Km gaan netjes in 19:50. Jorn heeft zijn dag niet en moet vaart minderen. Ik vind mijn kompaan in de Duitser Björn Korsten en hij trekt me er de volgende stukken door. Het tempo is zeer vlak en ik voel me vrij fris. De benen zijn zwaar, maar ze lopen nog. Als ik dit tot 15 Km kan volhouden dan gaat dit nog wel een mooie dag worden.

Na 10 Km komen we door in 39:45. We houden steeds een marge van ongeveer 20 seconden op het schema. Broens zie ik nog altijd lopen, ook op zo’n 20 tellen. Na 15 Km hebben we 59:40 erop zitten, maar het wordt iets zwaarder. Ik neem nu wat vaker het voortouw en we halen enkele afvallers in. Als we de laatste brug over zijn is het nog maar een dikke kilometer en besluit ik plankgas te gaan. De 1:24 is nog te redden, maar dan moet ik toch nog wat seconden er vanaf snoepen.

Ik blijf mensen inhalen en de Duitser ben ik ook kwijt. Even later loopt tot mijn verrassing Patrick Delait voor me. Ik vraag of hij aan het uitlopen is, maar het blijkt een blessure te zijn. Het centrum staat bommetje vol en dit jaar kan ik gelukkig wel genietend naar de finish, die na 1:23:54 komt. Het voelde eindelijk weer eens solide aan. Dat het nog niet super hard gaat maakt mij op dit moment niets uit, de pijlen zijn op de dubbele afstand gericht…

Muziek: AC/DC – Thunderstruck

WedstrijdVenloop
Datum25-03-2012
Afstand21,10
Uitslag01:23:54
Km/u15,09
/Km3:59
Deelnemers5512
Plaats201
Categorie68

2 reacties

  1. hej Frank, wat een verhaal, geweldig gelopen en dat met loopbenen die niet heel bijzonder waren.
    Super good gelopen hoor, geweldig.
    Op naar de dubbele afstand in mei!
    gr: Anke en Ber

  2. Sjiek gedoon!