Te korte veldloop in Beek

» Geplaatst door op 10 jan 2011 in Hardlopen | 2 reacties

Zonnetje dat schijnt, niet te koud, klein beetje wind, gemoedelijke sfeer en niet al te veel deelnemers. Wat wil je nog meer op een zondagochtend? Wakker worden! Dat wilde niet echt lukken en ook bij het inlopen voelde alles wat stram en moe aan. Er stonden 3 grote ronden op de planning om op 11,5 Km uit te komen.

De wekker (of was het een startschot?) klonk en weg waren we. Het was glibberen over de modder en plassen water maar met de ‘mudclaw’ schoenen was dat prima te doen. Dennis en ik liepen inmiddels richting Jogger Jo. Er zat een klimmetje in het parcours met op het eind een vinnig trappenpad. Daarna was het vooral weer afdalen.

Na 1 ronde stond er 3 Km op de teller… Huh? Moesten er wel 3 ronden gelopen worden? Afwachten maar… Inmiddels hadden Dennis en later ook Jo een gaatje laten vallen en liep ik alleen met Wil Goessens. Bergop ging ik wat makkelijker maar daarna kwam hij terug waardoor we toch nog samen de derde ronde ingingen. En inderdaad, er klonk een bel…

De derde keer bergop liet ik Wil achter me maar zag ik ook dat Jo weer naderde. In de afdaling kwam hij steeds dichterbij en ik twijfelde of ik nu voluit moest lopen of nog wat moest sparen als ze nog 3 Km ergens uit de hoed toverde. Ik zag de lopers voor me echter ‘gewoon’ richting finish lopen dus een laatste sprintje kon er nog wel uit. Ik kon Jo nog een paar tellen achter me houden en na 35 minuten kwam ik over de streep. De gps stond op 8,6 Km i.p.v. 11,5… (zie ook de website overigens: 1 grote ronde=3160 m, 3 grote ronden=11482 m… huh?). Schijnbaar waren ze het zich wel bewust, maar omdat in de aankondiging 3 ronden stond hebben ze dat zo gehouden… Nouja, nieuw parcours, kan gebeuren? :p

Overigens mocht ik wel nog de 3e prijs Msen ophalen 🙂 Volgende week mijn 1e poging om de halve onder de 1:24:24 te lopen @ Posterholt!

Muziek: Skinnie – Cut you loose (Limburg All Stars versie)

WedstrijdOude Pastorieloop
Datum09-01-2011
Afstand8,65
Uitslag00:35:00
Km/u14,83
/Km4:03
Deelnemers52
Plaats11
Categorie3

2 reacties

  1. Hoi Frank,

    goed gelopen. Voor Jo en wil goessens.
    Ga zo door en voor het einde van het jaar loop je bij John Bosch en mij

    groet, lou

  2. Hey Lou,

    bedankt! Daar teken ik voor 😉