Terug in Ell, met succes

» Geplaatst door op 25 nov 2013 in Hardlopen | 2 reacties

Finish Ell. Foto: Herman Gerards

Het is alweer 13 maanden geleden dat ik een marathon liep, en zelfs 20 maanden voor de laatste halve. Tijd om weer eens aan het langere werk te denken…

Ook tijdens trainingen heb ik al maanden de 20 niet aangetikt. Maastrichts Mooiste was de laatste 15… De vraag was dan ook of ik in Ell wel potten kon breken, maar ik wilde het gewoon proberen. Er waren enkele mensen van Uros mee en daarnaast een hoop andere bekenden, gezellige boel dus! De temperatuur leek mee te vallen, dus gewoon korte broek aan.

Ik wou weggaan op 15 per uur. Een mooi tempo maar niet teveel risico. Er vormde zich een groepje met o.a. René Broens maar na een drankpost liep ik weg met Bas Debets. Net als in Meerssen liepen we kilometers zij aan zij, alleen liep hij de 12,5 Km. We liepen akelig strak, bij elk kilometerbordje exact op 15/uur. Voor ons liep een groepje met Nick Bocken die Roger Heiligers als superhaas had.

Uiteindelijk sloten we aan en Bas versnelde, hij was immers bijna binnen. Ik bleef achter Nick en Roger hangen en het tempo was onveranderd. We sloegen linksaf voor de 2e ronde en ik voelde me uitstekend, geen enkel teken van vermoeidheid. Ik moest me inhouden om niet te versnellen, ik wilde het namelijk toch nog niet forceren.

Nu zagen we voor ons Erik Haakma terugvallen, hij kwam snel dichterbij. Met nog 3 Km te gaan vond ik het wel welletjes en versnelde ik om zeker onder de 1:24 te geraken. Ik kon Erik als springplank gebruiken en al snel daarna zag ik Ralf Buntinx verschijnen. Ook hem haalde ik in en hij spoorde mij aan om de loper daarvoor ook nog te pakken. Ik liep nu wel op het tandvlees maar een eindspring kon er nog wel uit om hem te pakken. Na 1:23:17 kwam ik zeer tevreden binnen 🙂

Marathonplannen worden gesmeed, maar ik weet nog niet waar het gaat plaatsvinden…

Muziek: Want Want – Kip Paard Koe

WedstrijdHalve marathon Ell
Datum24-11-2013
Afstand21,10
Uitslag01:23:17
Km/u15,20
/Km3:57
Deelnemers212
Plaats20
Categorie6

2 reacties

  1. hej Frank, loas in de gazette dat dr unne Frank Soeters 6 de waor gewoorde in Ell. Ich waor even hielemaol met stomheid geslage en nog ins loere en tege Ber en jao, jao, ut is ech Frank vaan Soeters vaan hej.
    Suprer gedaon huu, get um trots op te zien, noe kins dich dat wel zien op al dien wedstrijden. Unne dikke proficiat huur van Ber en mich.
    Compleminte: Anke

  2. Ze höbbe weer geslaope bij de gezèt, dat is de oetslaag vaan mannen senioren, oonder de 35 dus. Iech waor 20e algemein 😉