Terug op niveau

» Geplaatst door op 28 mrt 2010 in Hardlopen | 2 reacties

Na het succes bij de Treechloop had ik echt zin om weer eens een vlakke 10km op de weg te lopen. De hele week heeft de Treechloop nog als een roes in mijn hoofd gedwaald. De Parelloop in Brunssum bracht vorig jaar een wereldrecord (27.01) dus volgens mij was dit toch ook wel een aardige wedstrijd.

De zomertijd ging ’s nachts in. Dat betekend ’s avonds wat langer kunnen lopen, lekker lang licht buiten. De zomer komt eraan, temperaturen lopen weer op, heerlijk! Nadeel is dat je even een uur minder slaap hebt, maar dat maakte mij niets uit. Ik heb de hele nacht geen oog dicht gedaan.

Met een gare kop dus richting Brunssum. Het was gelukkig stralend weer. Zaterdag was ik een uurtje gaan fietsen en ik hoopte dat de klimmetjes (Muizenberg, Tienderberg, Louwberg, Zonneberg en Luikerweg) mij geen zware benen zouden opleveren. Ik kon het niet laten, het was zo’n lekker weertje! Tijdens de warming up nog kunnen genieten van de toprun die onderweg was, wat gaan die kerels toch abnormaal hard. Winnaar Martin Mathati (Kenia) kwam in 27.21 over de streep.

Daar gingen we dan, door het centrum van Brunssum. Ik vond al snel een fijn groepje waar ik de eerste 5km mee doorbracht (19:15). Een tijd onder de 39 minuten zat er dus zeker in, want het liep lekker. Ik deed veel kopwerk en had onbedoeld een gaatje geslagen van het groepje. Dan maar doortrekken dacht ik. Het was aardig druk rond de start en finish waar we een paar keer passeerden. Het zorgde voor een aardige boost. Ondertussen kon ik nog enkele lopers oppeuzelen en kwam ik binnen als 22e met 38:31. Mijn 2e tijd op een 10km, zeker niet onaardig dus 🙂

Gelukkig zit ik weer op het niveau van het najaar vorig jaar. Ik heb het idee dat er komende maanden nog een stuk progressie in zit dus hopelijk komen er nog enkele PR’s aan! Paasmaandag ga ik waarschijnlijk de 10EM in Oirsbeek/Schinnen lopen bij de Rusmanloop.

Muziek: D’Alt Vila – Breathing

WedstrijdParelloop
Datum28-03-2010
Afstand10,00
Uitslag00:38:31
Km/u15,58
/Km3:51
Deelnemers577
Plaats22
Categorie17

2 reacties

 1. Hé Frank,

  Je hebt mooi vlak gelopen. Maar zat er niet meer in met een wat snellere start.

  Ik was met 38.22 een plaats voor je maar heb het overgrote deel van de wedstrijd alleen moeten lopen.

  Groet,
  Raoul

 2. Hee Raoul,

  ik zag het in de uitslag ja! Inderdaad niet onder de 38 he 😉 De 1e 2 km waren mijn snelste, samen met de laatste. Als ik sneller gestart was had ik waarschijnlijk niet meer zoveel over gehad denk ik.