The classic

» Geplaatst door op 12 jul 2017 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor The classic

Hij stond al erg lang op mijn lijstje: ‘The Classic’ in Tessenderlo. Nu kwam het dan eindelijk eens goed uit op de maandagavond.

Na een dag klussen voel ik me kapot moe. Weinig verwachtingen dus… Samen met Remko en Alix ging ik op pad. Al veel verhalen over deze wedstrijd gehoord, nu kan ik het dan eindelijk eens met eigen ogen bekijken. Een tien kilometer… Ik vertrek ‘gewoon’ op 15 per uur om te kijken waar het schip strandt.

Ik start bij de grote meute en kan mij niet echt naar voren dringen. Een langzame start dus voor mij, aanpikken bij Alix zit er niet in. Al slalommend zoek ik een weg naar voren. Het valt me op hoe druk het is langs het parcours. Geen uitbundig publiek, maar wel heel veel mensen. De kermisattracties lijken even leeg te zijn.

We lopen twee verschillende rondes, waar we ook over de b├╝hne van het theater rennen. Het optreden valt tegen, maar gelukkig staat bovenop het klimmetje wel een rockband. Het klimmetje hakt er wel even in, maar het tempo bevalt me nog. Omdat ik relatief laat gestart ben haal ik constant mensen in, waaronder Jerome. Ik lig precies op schema, maar zwaarder wordt het wel…

De afdaling komt als geroepen en het feit dat ik het tempo trek maakt me blij. Nog lang geen pr-tempo, maar dit is weer een nieuwe start. Ik kan er een snelle laatste kilometer uitpersen en op de atletiekbaan zie ik na 39:43 de finish.

Alix had ik achteraf gezien toch niet kunnen bijhouden, topvorm Remko al helemaal niet. Het was een geslaagde avond, goed voor een herhaling!

Muziek: Steven Wilson – Song Of I

WedstrijdThe Classic
Datum10-07-2017
Afstand10,00
Uitslag00:39:43
Km/u15,11
/Km3:58
Deelnemers1740
Plaats169
Categorie74