The long and windy road

» Geplaatst door op 1 dec 2009 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor The long and windy road

Zo, eindelijk weer eens gewoon in het Nederlands typen 😀

Na wat weken met zeer weinig training reisde ik zaterdagochtend toch met Dennis af naar Ell (naarbij Weert) om daar mijn tweede halve marathon te gaan lopen. Dennis zou de 12,5 gaan lopen, waar ik ook nog sterk aan twijfelde gezien de harde wind en de regen… Toch maar gegaan voor de 21,1 km.

GroteFoto-HCACBFBG

De eerste kilometers gingen redelijk gesmeerd. Eerste 5 km in 20:28. Ik hield het schema van Eindhoven in mijn hoofd, maar wel wetende dat de wind vandaag spelbreker kon zijn. Er werd al snel een groepje gevormd met 11 mensen. We liepen constant en bleven dicht bij elkaar om elkaar uit de wind te houden. 10km ging in 41:26, maar 3 seconden langzamer dan Eindhoven. De tweede ronde ging zwaarder worden, zo rond de 15 km brak de groep dan ook in 2en. We kwamen door in 1:02:32, de tijd van Eindhoven ging ik waarschijnlijk dus niet redden, maar anderhalf uur was nog zeker in zicht! De laatste kilometers waren echter moeizaam. Ook het kleine groepje viel nu uiteen en het was iedereen voor zich. De wind kwam nog eens lekker opzetten en het tempo zakte. Ik kwam in 1:23:59 langs het 20km bordje. Nog 6 minuten voor 1,1 km, dat moest toch wel nog eruit te halen zijn! Ik was dan ook blij dat ik na 1:28:59 eindelijk over de finish kwam.

Daar hoorde ik het goede nieuws van Dennis dat hij eerste was geworden op de 12,5km !

Het heeft wel weer zijn tol geëist op mijn benen, zaterdag en gisteren als een pinguïn moeten lopen om de spierpijn te verdragen. Hopelijk ben ik zondag weer helemaal fit om in Landgraaf de Kapellerbosloop te lopen!

WedstrijdHalve marathon Ell
Datum28-11-2009
Afstand21,10
Uitslag01:28:59
Km/u14,23
/Km4:13
Deelnemers189
Plaats38
Categorie9