Thuiskomen bij de Uros Teamrace

» Geplaatst door op 15 apr 2018 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Thuiskomen bij de Uros Teamrace

De teamrace bij Uros is altijd gezellig. Een speciale wedstrijdvorm en vaak wat oude bekenden. De eerste keer dat ik weer eens mijn oude clubje opzoek.

Het is prachtig weer op de atletiekbaan. Het voelt als thuiskomen, ik ben er al een hele tijd niet meer geweest. Van Uros ken ik nog weinig mensen, maar gelukkig kon ik op de valreep nog aansluiten bij een team oud leden.

Ik heb een tripje Amsterdam achter de boeg zonder al te veel slaap, dus echt top voel ik me niet. Ruben is blij dat ik er ben, we zijn met z’n 5en en de tijd van de 4e telt. De zwakste schakel mag dus eventueel afvallen.

De rest van het team komt laat binnendruppelen, met zo’n 2 minuten te gaan mogen ze zich omkleden en het startnummer opspelden. Een melige bedoeling, als zie ik bij de organisatie wat bedrukte gezichten als van het schema moet worden afgeweken.

Het niveauverschil in ons team is gelijk duidelijk. Lennard en Luuk knallen weg, Matthijs en ik haken klagend aan en Ruben wil het liefst al de kantine induiken.  De snelle mannen moeten toch echt met de rem erop lopen, om zo met z’n vieren bij elkaar te blijven.

Na een kilometer loop ik al flink mijn grens op te zoeken. Ook Matthijs hangt aan het elastiek, we hollen achter het andere duo aan met de tong op de schoenen. Lennard besluit af en toe wat te duwen, om zo bij elkaar te blijven. Na een bijna valpartij overleven we toch het rondje door het enci bos en knallen we omlaag.

Het tempo zit er nog aardig in en zo slecht voel ik me nog niet. We draaien de baan op en zetten de 5e tijd neer. Ook Ruben weet de finish even later te vinden. Tijd voor wat biertjes!

Muziek: The Streets – Fit But You Know It

WedstrijdUros Teamrace
Datum13-04-2018
Afstand5,28
Uitslag00:21:31
Km/u14,72
/Km4:05
Deelnemers13
Plaats5
Categorie5