Trailen in Valkenburg

» Geplaatst door op 31 mrt 2018 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Trailen in Valkenburg

De Caubergtrail voert zowat door mijn nieuwe achtertuin. Natuurlijk ga ik deze eens lopen, al is het de kortste afstand.

De afgelopen weken heb ik veel op dit soort terrein getraind, langzamerhand begin ik me weer wat sterker te voelen. Ik heb dan ook erg veel zin in deze wedstrijd waar ik samen met Monica aan de start verschijn. Het is heerlijk weer, de zon maakt het zeer aangenaam.

Na de start zitten we met zo’n 10 man vooraan. Ik hol achter Roger Brandts aan die wel parcourskennis heeft. Ik weet dat we 4 a 5 keer stevig omhoog moeten om tussendoor alles weer omlaag te doen. Na een klein stukje asfalt gaan we gelijk omhoog achter het casino langs. Een stevig klim waar het vel behoorlijk uiteen wordt getrokken.

In de lange afdaling komt Roger weer bij me en draaien we bij Tivolo de gevreesde Lijksweg op. Ik ken deze uit de Geuldalloop en hij gaat eigenlijk wel soepel. Ik kom steeds meer in mijn ritme en Roger haakt niet meer aan hierna. We slepen ons omhoog op een behoorlijk steil stuk grasveld, ik haak inmiddels aan bij mijn voorganger. Al snel laat ik hem ook weer achter, het voelt prima!

Alleen nog een paar traptreden… Ik wandel omhoog en loop in op mijn voorganger. We komen samen boven uitgeput aan maar hij hersteld beduidend sneller en vliegt naar beneden. Ik kan er ook nog wat tempo uitpersen en kom als 7e binnen. Prima dag en voelbare vooruitgang!

Inmiddels ingeschreven voor de halve van Visé en de hele van Keulen 🙂

Muziek: Nils Frahm – All Melody / #2

WedstrijdCauberg Trail
Datum31-03-2018
Afstand9,00
Uitslag00:41:54
Km/u12,89
/Km4:39
Deelnemers306
Plaats7
Categorie7