Trappen lopen als een malle

» Geplaatst door op 17 dec 2012 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Trappen lopen als een malle

Trappenloop Nijmegen

Helaas, het moest er van komen. De ietwat korte marathon voorbereiding en daarna de iets te snelle cross start heeft ervoor gezorgd dat ik een blessure heb. Het gevolg is dat ik na pakweg een dik half uur rennen last krijg en moet stoppen. Daarvoor gaat alles nog prima zijn gangetje. Ik train nu wat minder vaak en korter en probeer zo weer het herstel te bevorderen. Tot die tijd is het dus alleen kort werk…

Laat daar nou net het NSK trappenloop in Nijmegen op het programma staan. Echt iets voor mij! Uiteindelijk waren we met 1 estafette team en 4 individuele lopers vertegenwoordigd. Sprinter Bas was het eerst aan de beurt en raffelde de 10 etages in 47 seconden af, een toptijd en de eerste plek! Roman en ik begaven ons inmiddels in het andere trappenhuis om warm te ‘trappen’ en om te kijken welke methode het beste paste bij deze trap. Ik heb helaas geen sprintersbenen dus ik mis de explosiviteit. Ik moet het dan meer hebben van mijn geringe gewicht.

Het Uros TrappenTurboTeam deed inmiddels de estafette en zou daarbij 19e worden. Nu was het de beurt aan de 20 etages… Sprinter Roman startte voor mij en vertrok hard. Over een halve minuut was het mijn beurt. Daar stond ik dan met mijn gopro camera op het voorhoofd. Er werd afgeteld en bam, daar kon ik gaan. Trappen trappen en nog eens trappen. De eerste 10 verliepen vrij soepel in 1:02. Nu werd het steeds zwaarder maar gelukkig waren er nu ook vele aanmoedigingen.

Nog 5, nog 5! werd er geroepen. De benen verzuurde compleet en van enige souplesse was geen sprake meer. De handen moesten er zelfs aan te pas komen om niet te vallen. Uiteindelijk kwam ik na 2:10.80 helemaal kapot boven. De benen herstelde redelijk snel maar het waren vooral de luchtwegen die het enorm zwaar hadden. De droge lucht deed pijn in de keel en zorgde voor een nare smaak in de mond. De rest van de avond was het dan ook hoesten met een hese stem. Roman bleek in 2:00:10 de eerste plek te hebben opgeëist!

Uiteindelijk was mijn tijd goed voor de 5e plek, toch beter dan verwacht in ieder geval. Na afloop nog een frietje gehaald bij een charismatische vrouw, daarna kon de treinreis terug weer beginnen. Deze dag 4 uur onderweg geweest om 130 seconden een trap op te rennen, idioten.

Muziek: Fink – Fear is like fire

WedstrijdNSK Trappenloop
Datum14-12-2012
Afstand0,08
Uitslag00:02:10
Km/u2,22
/Km27:05
Deelnemers38
Plaats5
Categorie5