Treechloop schoendilemma

» Geplaatst door op 2 mei 2016 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Treechloop schoendilemma

treechloop 2016

De afgelopen 2 edities van de Treechloop kon ik er niet bij zijn, het werd dus weer hoog tijd, anders haal ik die 20 deelnames natuurlijk nooit! Na een week vol regen is het deze zondag werkelijk schitterend weer, ideale loopomstandigheden!

Het is hier altijd een gezellig weerzien met een hoop mensen. Vooraf was ik vooral bezig met de schoenenkeuze. Het begin en eind is veel asfalt, maar het middenstuk zou nog wel eens modderig kunnen zijn na de vele regen. Gezien mijn cross schoenen licht zijn en aardig lopen op asfalt doe ik deze aan. Daar gaan wel blaren van komen, en ik weet ook al op welk moment…

Ik start vanaf de 3e rij en het gaat er vooraan gelijk hard aan toe. Ik heb vandaag geen verwachtingen, ik wil vandaag vooral lekker lopen en een goed gevoel eraan overhouden. Ik houd dus ietsje in met de klim in het achterhoofd. Samen met Bas lopen we hem tegemoet. Vanwege werkzaamheden bij Hoeve Caestert is het parcours aangepast en nemen we de klim rechtsom, een stuk steiler en technischer. Ik haal wat mensen in, ik voel me best goed. Tussendoor hebben we een heel stuk vlak en zelfs iets omlaag, daarna mag er wederom een steil stuk geklommen worden. De signaleur waarschuwt voor een gladde bocht. Ik geef hem geen ongelijk, ik stond tot aan mijn enkels in de plas water. Dit is wel wat ik hoopte, hier heb ik voordeel met mijn schoenen.

Eindelijk boven gekomen volgt nog een lang stuk door het bos. Hier is veel modder en in enkele stukken haal ik makkelijk mensen in die aan het glibberen zijn, heerlijk! Ik sjees overal recht door de modder en geniet van de grip die mijn schoenen hebben. Toch blij dat ik deze keuze gemaakt heb. We rennen langs de Observant en komen nu weer op het normale parcours. Het Poppelmodedal rond richting het ENCI bos. Ik zie dat Ellis Jacobs als 2e vrouw een stukje achter mij zit, voor me zie ik af en toe Jo Schoonbroodt opdoemen, maar met zijn daalkwaliteiten verwacht ik daar niet dichterbij te komen.

Het is nog even doorbijten maar bij Hoeve Zonneberg mogen we eindelijk omlaag. Bij het aanschouwen van de scherpe bocht beneden voel ik al de blaren komen, en jawel… Ook de bochten van slavante zijn geen pretje, maar we zijn tenminste beneden. Ellis gaat niet meer dichterbij komen, ik kan nog aardig doortrekken de laatste kilometer. Uiteindelijk tevreden met een 26e plek en een aardige tijd.

Muziek: CARIBOU – Can’t Do Without You

WedstrijdTreechloop
Datum01-05-2016
Afstand11,00
Uitslag00:45:37
Km/u14,47
/Km4:09
Deelnemers369
Plaats26
Categorie14