Tussendoortje in Keulen

» Geplaatst door op 9 okt 2018 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Tussendoortje in Keulen

Het was bij inschrijving al niet de bedoeling om volle bak voor een sub 3 te gaan in Keulen, maar er moet toch even een marathon gelopen worden.

Ik wou deze marathon als stevige training beschouwen richting het najaar en natuurlijk maart. Het werd een korte voorbereiding van zo’n 8 weken, maar na het trainingsweekend in de Ardennen werd ik verkouden. De laatste 4 weken heb ik daardoor erg weinig getraind, maar ik vertrouw op de aanwezige inhoud. Echt met een fit gevoel sta ik dus niet aan de start. Ik maak het plan om op tempo 4:35 te vertrekken (eindtijd 3:15) en te kijken hoe dat voelt.

De laatste week had ik wat last van mijn achillespees, dus ik probeer een degelijke warming-up te doen in de nog lege laatste startvakken. De Duitse hits schallen door de boxen en ik nestel me in het voorste vak. Na de start is het smal. Als ik al voor een snelle tijd wou gaan was hier geen doorkomen aan, maar nu maakt het me weinig uit. Mijn kuiten voelen stijf, alsof ik al spierpijn heb…

Het eerste lange stuk gaat naar het zuiden, ik zie aan de vlaggen dat we wat wind mee hebben. Na acht kilometers keren we om en zorg ik dat ik achter wat ruggen uit de wind kan blijven. Na 13,5 komen we weer door het centrum waar het gezellig druk is. Ik loop nog erg relaxed op mijn tempo.

10 kilometers later zit er weer een lus op en doen we het centrum weer even aan. Ik ben nu over de helft en de tijd vliegt eigenlijk voorbij. Halverwege zit ik een minuut voor op schema. Even verderop is het druk op straat en de mensen gaan uit hun dak op You & Me. Kippenvel tot in mijn tenen…

De lus richting de dierentuin trekt zich lang en de benen worden zwaarder… Ik neem iets meer tijd bij de drankposten om niet nog meer sportdrank of cola mijn neus in te gieten. Ik moet nu steeds wat seconden toegeven op mijn schema. Na 35 K kan ik de 3:15 nog redden, maar ik weet dat ik dan alles eruit moet persen. Dat is het me niet waard en ik laat het lopen. Het zijn lange kilometers maar uiteindelijk is daar de hele mooie finishstraat. Het zit er alweer op!

De kuiten hebben het naderhand erg zwaar, de beentjes omhoog dus.

WedstrijdKeulen Marathon
Datum07-10-2018
Afstand42,20
Uitslag03:15:37
Km/u12,94
/Km4:38
Deelnemers5011
Plaats444
Categorie90